Dujmenović: Započeli smo s obrtničkim radovima

imp

Kratkoročni i dugoročni planovi za revitalizaciju sisačke bolnice bili su tema današnjeg obilaska bolnice resornog ministra Vilija Beroša.
“Ona je dosad predstavljala značajnu zdravstvenu instituciju za ovaj kraj, tako mora biti i ubuduće. Ono što sam zamolio, uz Vladin i suport ministarstva da oni sami, oni koji tu žive i osjećaju bilo i potrebe ovog naroda, sugeriraju koji bi to pravci kretanja bili, s obzirom na vrlo specifičnu situaciju dosad, da je sisačka bolnica bila na tri lokacije, dislocirana.“, rekao je ministar dodajući da je sada trenutak da se podvuče crta i odrede daljnji pravci kretanja”
Dogovoreni su, ističe ministar, već neki koraci, jer ne želimo da nam vrijeme uzalud protječe, da ga gubimo.
„Moramo čim prije se konsolidirati, promisliti što hoćemo i dalje odrediti pravac kretanja. Napominjem i veliku mogućnost koja nam se pruža, a to je mogućnost financiranja iz sredstava EU fondova. Ta sredstva će uvijek biti dostupna za one projekte i ideje koje su utemeljene. Naš je zadatak utemeljiti jedno takvo rješenje koje će biti odgovor na zdravstvene potrebe ove županije u budućnosti”, istaknuo je ministar.

bolnica
Od 5. siječnja u sisačkoj bolnici su hospitalizirana 223 bolesnika. Broj pacijenata u specijalističko-konzilijarnoj zdravstvenoj zaštiti, pregledanih u ambulantama je 1927 te su obavljene 772 dijagnostike.
Ravnatelj bolnice Tomislav Dujmenović jer rekao da dva šatora ispred bolnice ostaju dok se ne obnovi zgrada kirurgije, gdje će biti mjesta i za internistički odjel.
“Mogu reći da smo već započeli s određenim obrtničkim radova na odjelu oftalmologije, to će nam povećati broj hospitaliziranih bolesnika za 12 kreveta, što je u ovim uvjetima ipak značajno. Već smo u traženju ponuda da bi se obavili obrtnički radovi na zgradi kirurgije, planiramo da bi ti radovi trajali otprilike 30 do 40 dana. Radio bi se kat po kat i završetak te zgrade bi značajno utjecao na poboljšanje zdravstvene zaštite žitelja naše županije.“, izvijestio je ravnatelj dodajući da bolnica trenutno ima 50 kreveta za bolesnike, a dnevno umjesto nekadašnjih 1200 postupaka, obave do 350.
Dijagnostičke postupke obavljaju, kaže, kao i prije, a specijalističke ambulante koje su radile prije rade i sada, ali u nešto manjem obimu.
„Specijalizanti idu u Kutinu, a svaki tjedan do pet specijalista ide u Kutinu, Novsku i Topusko. Osim toga mi šaljemo naš automobil po krv iz DZ Glina i na taj način određujemo hormone i tumorske markere te im putem CEZIH-a pošaljemo”, rekao je Dujmenović.

najčitanije