Druženje osnovnoškolaca na radionicama Društva za socijalnu ekologiju Zeleno Zlato

mradenovic

261020211635276979.jpeg

Osnovnoškolci su cijeli prošli tjedan zahvaljujući Društvu za socijalnu ekologiju Zeleno Zlato dugo ljeto ispunili besplatnim radionicama u Gradskim vrtovima Sisak te Foto galeriji Siscia Obscura. U sklopu projekta Zelena edukacija zlata vrijedi radionice su polaznicima pružile nova znanja i vještine kao i priliku za dobru zabavu u društvu vršnjaka.

Ponedjeljak je započeo igranjem zabavnih igara u Gradskom vrtovima gdje koje je za polaznike osmislila dipl.kineziolog Duška Đonović. U utorak su znanja o tlu, sjemenju i vrtlarenju s polaznicima podijelili Andrea Šipuš i Želimir Jurković s Vilinskog imanja. Srijedu su zajedno s korisnicima Centra za rehabilitaciju Komarevo te Igorom Žilićem (Perun-dodir prirode) savladavali osnove preživljavanja u prirodi. Kraj tjedna obilježila je dvodnevna radionica fotografije gdje su polaznici uz fotografa Miroslava Arbutinu – Arbeta naučili izrađivati camere obscure, fotografirati njima i izrađivati negative i pozitive svojih fotografija.

Radionice su dio projekta Zelena edukacija zlata vrijedi te ujedno i pilot program koji ima potencijal da postane stalna ponuda Gradskih vrtova koji bi tako postali mjesto za učenje i rast.

najčitanije