Dr. Ikonomova dala otkaz

nv

261020211635289074.jpeg

Građanska inicijativa „Majka ima pravo znati“, koju su pokrenule majke nezadovoljne, kako kažu, neprofesionalnim ponašanjem dr. Milice Ikonomove, neonatologinje u sisačkom rodilištu, došla je do svog prvog cilja.

Jučer je do javnosti došla informacija da je dr. Ikonomova dala otkaz, na što su reagirale i majke iz inicijative.

„Drago mi je zbog toga, ali to nije sve. Tek sada imamo posla, doktorici Ikonomovoj treba zabraniti rad s djecom i s bebama, i to pod hitno, da nakon otkaza ovdje ne počne u drugoj bolnici raditi opet iste stvari.“, rekla je jedna od njih.

Valentina Badanjak Pintarić, začetnica inicijative, iz tog je razloga djelomično zadovoljna otkazom spomenute liječnice. Dodaje kako postoje odgovorni iznad liječnice koji su je zaposlili i ignorirali pritužbe struke nekoliko mjeseci nakon što je zaposlena. Još uvijek, kaže, čekaju reakciju ravnatelja bolnice.

Bez obzira na otkaz liječnice, ne odustaju od svoje peticije. Čeka ih ogroman posao prikupljanja potpisa u Hrvatskoj i okolici, a s njima će tražiti nadležne da postupe po traženju peticije.

Cilj je inicijative „da se utvrdi njezina krivnja, da ona kazneno odgovara ako krivnja postoji, da se ravnatelj i odgovorni sankcioniraju i da se odgovori na pitanje što se zapravo radilo u rodilištu“, ističe Badanjak Pintarić.

Provjeravajući informaciju o otkazu, doznajemo od Jurice Tuškanca, pomoćnika sanacijskog upravitelja za pravne poslove sisačke bolnice, da je Bolnica prihvatila zahtjev dr. Milice Ikonomove o sporazumnom raskidu ugovora o radu.

najčitanije