Dozvoljene posjete korisnicima Doma umirovljenika

imp

Nakon dva i pol mjeseca, od jučer su dozvoljene posjete korisnicima u domovima za starije.
Jedva su to dočekali korisnici doma ali i njihove obitelji jer će se konačno moći vidjeti uživo. No u posjetu se može doći, kaže nam Ružica Čakširan, ravnateljica sisačkog Doma umirovljenika, samo u određeno vrijeme i poštivajući određena pravila.
„Mi smo napravili raspored od utorka do petka. Utorkom su rezervirani posjeti za prizemlje i stacionar, srijedom za drugi kat, četvrtkom za treći i petkom za četvrti kat. Pokretni korisnici se sa svojim obiteljima susreću vani, u našem atriju. Za nepokretne korisnike je osigurana posjeta unutra. Poštuju se sve epidemiološke mjere – dezinfekcija, distanca i korištenje maski. Vremenski su posjete ograničene na deset minuta. Nakon svakog posjeta se dezinficira prostor.“, rekla je Čakširan.
Otvaranjem doma za starije osobe za posjetitelje zaštita zdravlja korisnika postala je odgovornost svakog od nas, napominje Čakširan, a samo odgovornim ponašanjem možemo zaštiti naše najstarije sugrađane.
Iako je ublažavanje epidemioloških mjera u tijeku, rizik od zaraze još uvijek postoji, te iz sisačkog Doma umirovljenika apeliraju na posjetitelje korisnika doma za starije osobe da se prethodno konzultiraju sa stručnim djelatnicima doma oko dogovora vezano za termin i način odvijanja posjeta.

najčitanije