Dovršetak radova u Bakranovoj donio i novu autobusnu liniju

st

Imali smo čast provesti se među prvima novom kružnom autobusnom linijom broj 5. Ona kreće s Autobusnog kolodvora i preko Gradske tržnice vodi do Zelenog brijega, radnim danom imat će 22 polaska, od 6:30 h do 21:30 h, a nedjeljom će polaziti 9 puta.
Kako bi zaživjela, ta je linija čekala dovršetak radova u Bakranovoj, čije uređenje, kaže gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, ne znači samo novu vizuru grada i unaprijeđenje kvalitete života građanima zelenog brijega, već i kvalitetniju prometnu povezanost.
‘Ovo će postati još jedna prometna žila kucavica za Sisak. Veseli me što smo uspjeli asfaltirati sve do bazilike. Ostaje nam još dovršiti jedno parkiralište i dio pješačke staze. Na proljeće ide i zavšno dotjerivanje – izravnati teren uz cestu, zasaditi travu te napraviti stazu prema OŠ Braće Ribar i prema Čuligovoj’. rekla je gradonačelnica dodajući kako je na redu sanacija okolnih ulica.
‘To nismo mogli dok je ovuda prolazila teška mehanizacija. Hrvatske ceste će sanirati Ulicu Berislava Pavičića od Celjakove do Bakranove, a Grad Sisak od bakranove do pola puta prema Odranskoj, do dijela koji je već saniran.’
Mario Sloub, voditelj projekta izgradnje Zagrebačke i Bakranove ulice rekao je kako je izazov bio provući bakranovu do bazilike Svetog Kvirina u okvirima raspoloživih sredstava.
‘Povoljni vremenski uvjeti su nam osigurali uštede. Ostala su sredstva s kojima smo uspjeli cestu provući do bazilike, što nam je svima drago’, zaključio je Sloub.

najčitanije