Donacijska večer za Monografiju „Obrtnici pišu povijest“

imp

Prošle godine sisački obrtnici su proslavili veliki jubilej – 180 godina postojanja i djelovanja.
Davne 1836.godine u Sisku je osnovan prvi obrtnički ceh koji se pokazao temeljem svih kasnijih obrtničkih udruženja i koji je Sisak pozicionirao kao gospodarsko središte kontinentalne Hrvatske.
Tu svoju povijest sisački su obrtnici odlučili pohraniti u adekvatnu monografiju pod nazivom „Obrtnici pišu povijest. S ciljem prikupljanja sredstava za njenu izradu odlučili su organizirati donacijsku večer.
„Od pripreme hrane na dalje sve smo dobili gratis od naših obrtnika i od firmi koje nas prate. Svi znamo da zadnju Monografiju imamo napisanu do 1986. godine i sada ćemo „pokriti“ zadnjih 30 godina, dakle od 1986. do 2016. godine.“ – rekla je najavljujući donacijsku večer Ivanka Čačić, predsjednica Udruženja obrtnika Sisak.
Cijena ulaznice za donacijsku večer je 120 kuna (uključena večera i piće dobrodošlice) a prihod od prodaje namijenjen je izradi Monografije.
U sklopu donacijske večeri bit će organizirana tombola (cijena 30 kuna i svaka je dobitna) za koju su nagrade osigurali sami obrtnici i aukcija slika članova sisačkog SULIKUM-a. Za zabavni dio programa pobrinut će se Kazališni bend i Sinovi Posavine.
Donatorska večera za Monografiju „Obrtnici pišu povijest“ održat će se u Hotelu Panonija u petak, 28.travnja, s početkom u 19 sati a ulaznice možete kupiti u Udruženju obrtnika grada Siska.

najčitanije