Donacija Turske razvojna agencija za bolju izolaciju knjižnice u Capragu

st

Projekt obnove vanjskog izgleda Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac – ogranak Caprag priveden je kraju. Donacija Turske razvojne agencije omogućila je promjenu starih prozora, vrata i njihovih profila u nove PVC profile s duplim termopan staklom, čime se korisnicima pruža bolja i toplija atmosfera te omogućuje upravi Knjižnice smanjenje troškova grijanja na razumnu razinu.
Turska agencija za suradnju i koordinaciju TİKA potoji već 25 godina i sudjeluje u raznim programima u više od 140 zemalja. Donacija sisačkoj knjižnici nastavak je već uspostavljene dobre suradnje s Gradom Siskom i sisačkim institucijama, a primopredaju donacije uveličali su veleposlanik Republike Turske njegova ekselencija Babür Hızlan i Koordinator-ataše Programsko-koordinacijskog ureda TİKA-e u Zagrebu, Haşim Koç.
Ravnateljica sisačke knjižnice Dubravka Šurlan zahvalila je gostima iz Turske na donaciji i na dosadašnjoj suradnji, koja je, osim prijateljskog odnosa i približavanja kultura dvaju naroda, otvorila vrata i nekim novim projektima.
‘Drago nam je što je TIKA došla kod nas, što je prepoznala knjižnicu kao mjesto susreta svih generacija i što su uložili sredstva u uređenje našeg prostora. To nam puno znači za daljnji rad’, rekla je Šurlan.
Novi veleposlanik Hizlan dosad se susreo samo s predsjednikom Vlade i upravo je Sisak odabrao da bude prvi grad kojeg će posjetit u svom mandatu. To znači puno za TIKA-u, ali i za Grad Sisak, rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.
‘Veselim se novim projektima i nastavku suradnje. Sigurna sam da ćemo zajedno napraviti još puno dobrih stvari za građane. Drago mi je da je TIKA prepoznala Sisak kao sredinu koja njeguje različitosti i koja različitosti gleda kao svoje bogatstvo’, rekla je gradonačelnica.

najčitanije