Donacija alata i jednogodišnje zahile materijala potrebnih za nastavu Strukovnoj školi Sisak

imp

251020211635197340.jpeg

Vrijednu donaciju za provođenje praktične nastave dobila je Strukovna škola Sisak.
Riječ je o alatima te jednogodišnjoj zalihi materijala potrebnih za nastavne procese i praktičnu nastavu u zanimanjima soboslikar – ličilac, keramičar – oblagač, zidar i monter suhe gradnje, koje je donirala Hrvatska udruga proizvođača toplinsko-fasadnih sustava.
„Temeljna naša namjera posjeta je bila dati jednu potporu školi, odnosno učenicima, u obliku alata za njihovu nastavu i materijala koji će im poslužiti u idućoj školskoj godini, za sve ono za što se osposobljavaju i zanimanja koja su u Strukovnoj školi u Sisku. Sukladno našim mogućnostima mi smo ocijenili da je ovo zapravo najbolji oblik ovako skromne donacije i vjerujemo da će potaknuti neke druge učenike, koji će se upisati ovdje u školu.“, rekao je Grga Ivezić, predsjednik Upravnog odbora Hrvatske udruge proizvođača toplinsko-fasadnih sustava.

donacija strukovna 3 donacija strukovna 4
Ova donacija pomoći će unaprjeđenju obrazovnog procesa za učenike, istaknula je prof. Sonja Turk, ovih deficitarnih zanimanja: „Mi smo kao škola iznimno zahvalni našim donatorima i kolegama iz Udruge. Zapravo oni su oni koji stvarno razumiju koliko ovakve donacije vrijede i koliko su nama važne za kvalitetan rad s našim učenicima. Oni su također svjesni stanja na terenu, znaju da je obrtništvo u vrlo lošoj situaciji i na ovaj način oni zapravo aktivno pomažu u razvoju obrtništva u našoj državi. Ono što je najvažnije, uz takvu opremu i takve donacije, mi možemo našim učenicima omogućiti uspješnije školovanje i naravno pokazati im da u ovakvim zanimanjima ima jako puno posla i jako puno velikih prilika za rad i napredak. Nadamo se da ćemo to iskoristit najbolje što možemo. Zahvaljujemo još jednom u ime svih nas djelatnika škole, ali prvenstveno u ime svih naših učenika.“

donacija strukovna 10 donacija strukovna 9 donacija strukovna 8donacija strukovna 1
Istome tome, povećanju broja učenika deficitarnih zanimanja, koja nedostaju na tržištu rada, nada se i Tihomir Babić predsjednik Županijske gospodarske komore.
„Razoran potres koji je pogodio Sisak i Banovinu, sa svim svojim posljedicama koje je uzrokovao, otvorio je pitanje zadržavanja učenika na ovim prostorima i pitanje daljnjeg obrazovanja deficitarnih zanimanja kao i pitanje potrebnih stručnih radnika za obnovu stradalih i porušenih kuća, stanova i gospodarskih zgrada. Držimo da je ova podrška HUPFAS-a Strukovnoj školi, jako dobar način poticanja obrazovanja stručnih i deficitarnih zanimanja, koja će se sutra, kada učenici završe školovanje, sigurno moći zaposliti na području Sisačko- moslavačke županije i biti važan čimbenik sveukupne obnove koja će nažalost, prema zadnjim najavama, trajati 10-ak godina.“, istaknuo je Babić.

donacija strukovna 7 donacija strukovna 6 donacija strukovna 2
Osim donacije Strukovnoj školi, članovi Hrvatske udruge proizvođača toplinsko-fasadnih sustava održali su sastanak s predsjednikom HGK – ŽK Sisak Tihomirom Babićem s ciljem uspostave i razvoja suradnje na informiranju projektanata, građevinskih poduzetnika i građana banovine o korisnosti i uštedama energije ugradnjom toplinsko-fasadnih sustava u obnovi.
„Naime Hrvatska udruga proizvođača toplinsko-fasadnih sustava temeljno promiče znanja i koristi koje pružaju fasadni sustavi. Utvrđujemo standarde, smjernice, pružamo stručna znanja, održavamo panele sa projektantima i građevinarima, a odgovaramo na pitanja svih drugih građana koje to zanima. Sukladno potrebama prilikom obnove, koja će zasigurno trajati više godina, mi ćemo biti nazočni ovdje na terenu, zajedno sa kolegama iz Hrvatske gospodarske komore. Nastojati ćemo odgovoriti na sva pitanja koja se tiču ne samo ugradnje fasadnih sustava, jer je obnova banovine cjelovita, nego i pomoći u savjetovanju za primjernu drugih protu-potresnih materijala koje smo mi svi u Udruzi razvili i koji su spremni za uporabu.“, naglasio je Grga Ivezić, predsjednik Upravnog odbora Hrvatske udruge proizvođača toplinsko-fasadnih sustava.
Hrvatska udruga proizvođača toplinsko-fasadnih sustava, koju čini 18 članica koje zapošljavaju oko 1800 radnika, promiče ugradnju toplinsko-fasadnih sustava u cilju uštede energije u novogradnji i starogradnji. U svom proizvodnom asortimanu imaju, između ostalog, proizvode namijenjene sanaciji objekata oštećenih potresom.

donacija strukovna 5

najčitanije