Dogovorio prodaju s nepoznatom osobom i ostao bez novaca

imp

Policija Internetske Prijevare

Policiji u Sisku je prijavljena računalna prijevara počinjena na štetu 56 -godišnjaka, kojem je putem lažne računalne aplikacije s tekućeg računa skinut novac, priopćili su iz PU sisačko – moslavačke.

 

Nakon dogovora oko kupnje nepoznata mu je osoba putem WhatsApp aplikacije poslala link za plaćanje i navela ga da upiše podatke s kartice tekućeg računa. Nakon što je dao tražene podatke primijetio je da mu s računa nedostaje novac i shvatio je da je prevaren.
Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

 

„Počinitelji, u komunikaciji s oštećenim osobama, najčešće koriste mobilnu aplikaciju WhatsApp putem koje prosljeđuju poveznice phishing/lažiranih mrežnih stranica trgovačkih društava koja se bave dostavom robe.
Na taj način prikupljaju osobne podatke i podatke o bankovnim karticama te CVV broju kartice i potom kasnije zadaju neovlaštene transakcije na raznim internetskim prodajnim mjestima u inozemstvu.
Navedeni napadi su učestali te ponovo upozoravamo građane na opasnost davanja osobnih i financijskih podataka nepoznatim osobama.“, kažu u PU sisačko – moslavačkoj te pozivaju sve na dodatan oprez, a ukoliko se smatrate oštećenima, savjetuju da prijavu podnesete u policijskoj postaji na čijem postajnom području imate prebivalište.

 

 

Foto – PU sisačko – moslavačka

najčitanije