Dogovorila kupnju s nepoznatom osobom i ostala bez novaca

imp

Policija Internetske Prijevare

Policiji u Sisku  prijavljena je računalna prijevara počinjena na štetu 75-godišnjakinje. Oštećenoj je 31. siječnja, putem lažne računalne aplikacije s tekućeg računa skinut novac. Nakon dogovora oko kupnje nepoznati ju je počinitelj naveo da mu otkrije svoje osobne podatke i podatke s kartice tekućeg računa. Nakon što je dala tražene podatke primijetila je da joj s računa nedostaje novac i shvatila je da je prevarena.

 

Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

 

„Počinitelji, u komunikaciji s oštećenim osobama, najčešće koriste mobilnu aplikaciju WhatsApp putem koje prosljeđuju poveznice phishing/lažiranih mrežnih stranica trgovačkih društava koja se bave dostavom robe.
Na taj način prikupljaju osobne podatke i podatke o bankovnim karticama te CVV broju kartice i potom kasnije zadaju neovlaštene transakcije na raznim internetskim prodajnim mjestima u inozemstvu.
Navedeni napadi su učestali te ponovo upozoravamo građane na opasnost davanja osobnih i financijskih podataka nepoznatim osobama.
Pozivamo vas na dodatan oprez, a ukoliko se smatrate oštećenima, savjetujemo da prijavu podnesete u policijskoj postaji na čijem postajnom području imate prebivalište.“, poručuju iz PU sisačko – moslavačke.

 

 

Foto – PU sisačko – moslavačka

najčitanije