Dodir dobrote u Splitu

imp

251020211635198306.jpeg

Od siječnja ove godine Sisačka biskupija aktivno je uključena u brigu za osobe koje su stradale u potresu te je kroz projekt pastoralne podrške omogućila besplatnu duhovno-psihološku pomoć obiteljima, pojedincima i grupama koji su u potrebi. U sklopu tog projekta, Splićanka prof. Maja Jakšić je od siječnja posjećivala Udrugu slijepih u Sisku i održavala radionice za njihove članove.
Bio je to početak jednog lijepog prijateljstva koje je svoj nastavak moralo imati u Splitu. Naime, prof. Jakšić je organizirala ljetovanje u Splitu za korisnike udruge i ovog projekta. Zahvaljujući dobroti i angažiranosti ravnateljice Ženskog đačkog doma u Splitu, Ljiljane Buljubašić koja im je pružila smještaj, prehranu i puno ljubavi, 26 članova udruge i troje djece iz Siska, Petrinje, Lekenika, Hrvatske Kostajnice i drugih mjesta, protekli tjedan je boravilo u Splitu.

Osim svakodnevnog kupanja na splitskim Bačvicama, posjetili su Hajdukov stadion na Poljudu, Muzej sinjske alke u Sinju, Udrugu slijepih u Splitu, te Dioklecijanove podrume, Katedralu sv. Duje, Vestibul, Peristil i Zlatna vrata.

img_Split (4) img_Split (3) img_Split (2) img_Split (1)

Ono što posebno nadahnjuje je činjenica da ih je kroz centar grada vodila turistička vodička Marianne Morić, također slijepa osoba, članica splitske udruge slijepih koja je nedavno stekla uvjerenje o položenom stručnom ispitu za turističkog vodiča za čak pet jezika – hrvatski, njemački, španjolski, engleski i francuski!

Predsjednik Udruge slijepih Sisačko-moslavačke županije, gospodin Danko Tomanić oduševljen je Splitom i ima samo riječi hvale za splitske domaćine, a Sisačkoj biskupiji izražava zahvalnost na ovome projektu za kojeg kaže kako slijepim osobama i njihovim obiteljima jako puno znači.
„Lijepo smo dočekani i nama ovo puno znači. Ljudi ovdje zaista suosjećaju s ljudima iz potresom pogođenih područja. Lijepo je znati da nismo zaboravljeni“, rekao je Tomanić.

najčitanije