Dočekana milijunta putnica Auto prometa – najavljena i obnova autobusnog kolodvora

mradenovic

Na autobusnom kolodvoru je dočekana milijunta putnica sisačkog Auto prometa. Sretna dobitnica vrijednosne kartice u iznosu od 1000 kuna je Siščanka Milka Vranešević.

Na autobusnom kolodvoru u Sisku oko podneva se čekao milijunti putnik Auto prometa. Ove je godine milijunta putnica Milka Vranešević koja je osvojila vrijednosnu karticu u iznosu od 1000 kuna.

”Jako često putujem i po Sisku i u Zagreb. Jako sam zadovoljna. I ranije sam puno putovala, a sada je sve puno udobnije i brže”, rekla je Vranešević te zahvalila direktoru Darku Majiću i gradonačelnici Kristini Ikić Baniček koji su joj uručili karticu.

Auto promet  već pet uzastopnih godina nagrađuje milijuntog putnika. Ove je godine milijunta putnica doputovala  dan prije proslave 61.rođendana poduzeća, a osim linijskog prijevoza, Auto promet posebnu pozornost posvećuje najmlađim putnicima.

”Imamo i poseban linijski prijevoz za učenike sisačkih osnovnih škola. Od početka godine do danas prevezli smo 210 000 putnika. Više od 55 tisuća putnika prevezli smo posebnim prijevozom – na izlete, nastupe, sportska natjecanja. Najvećim brojem su to djeca koje prevozimo na školu klizanja u Ledenu dvoranu te na zatvoreni bazen. Tako smo ustvari od početka godine prevezli  1 200 000 putnika”, objašnjava Majić. Sisak je grad koji ima autobusnog prijevoznika s najnovijim voznim parkom u Hrvatskoj. Od 35 novih autobusa, 20 je nabavljeno bespovratnim sredstvima Europske unije.

Uređenje autobusnog kolodvora bespovratnim sredstvima

”Niti jedan drugi grad ne može se pohvaliti sa standardom prijevoza i sa svim ostalim aktivnostima koje Auto promet radi u okviru svog djelovanja – od prijevoza do izrade slikovnica za najmlađe kako bi ih približili gradskom prijevozu i ekološkoj komponenti korištenja gradskog prijevoza. To nam je i cilj – povećati broj putnika, što manje osobnih auta, a što više korištenja gradskog prijevoza“, rekla je gradonačelnica Ikić Baniček te najavila uređenje autobusnog kolodvora.

”Pripremamo projekt kojim ćemo bespovratnim sredstvima Europske unije obnoviti kolodvor. Sada smo u fazi rješavanja imovinsko pravnih pitanja. Ministarstvo je najavilo idući natječaj upravo za obnovu objekata autobusnih kolodvora. Dovršavamo dokumentaciju kako bismo bili spremni kada se natječaj objavi. Siščani to zaslužuju. Mislim da sve ove nagrade koje dolaze Auto prometu tijekom ovih godina potvrđuju da je bila dobra odluka zadržati gradskog prijevoznika, nabaviti nove autobuse. Možemo biti uzor što se tiče rješavanja gradskog prijevoza i mobilnosti mnogim drugim gradovima u Hrvatskoj”, dodala je gradonačelnica.

Ranije ove godine Auto promet je postala prva tvrtka u Sisačko – moslavačkoj županiji koja je dobila znak kvalitete za uslugu te prva koja je dobila znak „Hrvatska kvaliteta“. Krajem listopada pokrenuli su i mobilnu aplikaciju koja građanima omogućuje praćenje voznog reda.

Aplikacija se besplatno može preuzeti. Naročito je korisna mladim putnicima jer oni čine preko 30 % naših putnika, najbrojnija kategorija su učenici. Osim toga, napravili smo i zbirku fotografija ‘Autobusi našeg grada’ koje ćemo besplatno podijeliti našim putnicima kako bismo im zahvalili”, dodaje Majić.

najčitanije