Dobre vijesti iz Auto prometa Sisak

ibb

251020211635198987.jpeg

Auto promet Sisak svom modernom voznom parku uskoro će pridodati još 9 novih autobusa – ukupna vrijednost novih vozila je oko 15 milijuna kuna, od čega je čak 13 milijuna bespovratnih sredstava europskih fondova.

”Novi autobusi su nam potrebni prvenstveno za prijevoz djece, budući da Auto promet radnim danom vozi učenike osnovnih škola s 23 autobusa. S obzirom da imamo nove autobuse, nema kvarova, nema otkazivanja i to nam je najbitnije. Sigurnost prije svega”, kaže direktor Auto prometa Sisak Darko Majić, najavljujući još neke novosti: ”Na jesen spremamo prijavu i za električne autobuse te za temeljitu obnovu autobusnog kolodvora, također iz bespovratnih europskih sredstava, a u planu je i postavljanje novih autobusnih nadstrešnica na stajalištima. Da bismo sve to ostvarili potrebno nam je pozitivno poslovanje. Unatoč prošloj godini koja je po tom pitanju bila najzahtjevnija dosad, zbog zabrane prometovanja tijekom pandemije, Auto promet šestu godinu zaredom ima pozitivno poslovanje sa 165 tisuća kuna dobiti”, pojašnjava Majić.

Osim toga, Auto promet može se pohvaliti i izdavačkom djelatnošću u kojoj, zahvaljujući kreativcima iz svojih redova, tvrtka redovito objavljuje slikovnice koje distribuira po sisačkim vrtićima i školama. Najnoviji uradak nosi naslov ”Kako je autobus pobijedio strah od potresa”.
”Osim što ima certifikat izvrsnosti kao iznimno kvalitetna tvrtka, Auto promet Sisak bavi se i društveno korisnim poslom i to je potvrdio najnovijom slikovnicom kojom se nastojao približiti svim malim Siščanima i njihovim strahovima izazvanima potresom. Glavni lik slikovnice je jedan mali autobus, a reakcije sisačkih mališana iz vrtića i osnovnih škola su izvrsne. Sve pohvale Auto prometu, njegovim djelatnicima i direktoru, što su od tvrtke koja je 2013. godine bila u izuzetno lošem stanju, stvorili ovako uspješnu tvrtku koja može biti uzor svim tvrtkama u Hrvatskoj a, vjerujem, i šire”, zaključila je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

najčitanije