Do sada 18.610 zahtjeva za jednokratnu pomoć za osobe stradale u potresu

imp

Od početka siječnja Siščani i mještani općina Sunja, Martinska Ves i Lekenik Centru za socijalnu skrb Sisak podnose zahtjeve za jednokratnu novčanu pomoć u prevladavanju posljedica razornog potresa.
Do sada je za tu jednokratnu pomoć podneseno 18.610 zahtjeva, doznali smo u Centru za socijalnu skrb Sisak.
„Od toga broja 1.018 zahtjeva zaprimljeno je u Centru za socijalnu skrb Sisak i do danas isplaćeno, dok je 17592 zahtjeva riješeno od strane Ministarstva na način da su se uključili osim djelatnika Ministarstva i djelatnici drugih Centara za socijalnu skrb na području RH. Do danas je isplaćeno 10.280 naknada.
Kako iz samog broja zahtjeva vidite da se radi o velikom broju zahtjeva koji su se počeli zaprimati od 5.1.2021.godine, a s ciljem da stradali u potresu što prije dobe isplatu ove naknade uključilo se nadležno Ministarstvu. Činimo sve u suradnji s nadležnim Ministarstvom i drugim djelatnicima u sustavu socijalne skrbi da ova isplata naknade bude brza imajući u vidu stradanje i teškoće s kojima su suočeni naši sugrađani.“, rekla nam je Alenka Ljubešić, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Sisak.

Zahtjevi za ostvarivanje prava na jednokratnu naknadu kao pomoć u prevladavanju posljedica razornog potresa podnose se i dalje u prostorijama Centra za socijalnu skrb Sisak, na adresi Sisak, I. Meštrovića 21 ili elektronskom poštom na mail [email protected]
Sve dodatne informacije možete dobiti sve dane u tjednu na telefon Centra za socijalnu skrb Sisak – (044) 515 700.

Jednokratna novčana pomoć za samca iznosi do 2500 kuna, a za obitelj do 3500 kn.

ZAHTJEV_JNP_POTRES-1 (3)

najčitanije