Do kraja srpnja počinje uklanjanje i gradnja nove zgrade u Ulici Hrvatskog narodnog preporoda

imp

Hrvatskog Narodnog Preporoda 6

Početkom idućeg tjedna očekuje se potpisivanje Ugovora s izvođačem radova na uklanjanju i izgradnji nove zgrade u Ulici Hrvatskog narodnog preporoda, rekao nam je Domagoj Orlić, državni tajnik u Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

 

Hrvatskog Narodnog Preporoda 3 Hrvatskog Narodnog Preporoda 2

 

Moram izraziti zadovoljstvo, početkom idućeg tjedna očekujemo potpisivanje Ugovora s izvođačem radova uklanjanja i gradnje nove višestambene zgrade u HNP-u. Zgrada Hrvatskog narodnog preporoda od kućnog broja 2 do kućnog broja 10 ima 144 stana i 10 poslovnih prostora. Idući tjedan ugovaramo njezino uklanjanje i izgradnju nove. Vjerujem, u trenutnom dogovoru s izvođačem, da će ti radovi ukoliko svi napuste zgradu, a informirani su svi na vrijeme, početi do kraj ovog mjeseca.“, kaže državni tajnik Ministarstva graditeljstva Domagoj Orlić, naglašavajući da više nema prepreka za početak radova.

 

Ulica Hrvatskog Narodnog Preporoda 1

 

Hrvatskog Narodnog Preporoda 5

Donesena je Odluka o odabiru, istekao je rok za žalbu i u narednim danima slijedi ugovaranje. Ja se doista nadam da će uklanjanje i izgradnja započeti do kraja srpnja. Ovim putem želim zahvaliti stanarima na strpljenju, ovo je trajalo malo više nego što smo planirali, međutim podsjetit ću koliko je kompleksno uklanjanje i projektna dokumentacija koja se uređivala za ovu zgradu, a i zbog te zgrade smo bili primorani prošle godine promijeniti Zakon kojim smo omogućili izgradnju zamjenskih višestambenih zgrada. Ugovoreni rok završetka radova, i uklanjanja i izgradnje, je 18 mjeseci tako da ja vjerujem krajem 2025. –  početkom 2026. bi se svi stanari mogli vratiti u Ulicu Hrvatskog narodnog preporoda.“, istaknuo je Orlić.

 

Hrvatskog Narodnog Preporoda 4

najčitanije