Do kada o Kopa Beachu?

imp

261020211635289534.jpeg

Gradnja pruge Sisak-Petrinja-Karlovac samo je jedno od predizbornih obećanja SDP-a pred lokalne izbore. Da se misli ozbiljno pokazala je akcija uklanjanja stare pruge, pa su uklonjene tračnice, pragovi, tucanik na relaciji Sisak – Petrinja. Posao uklanjanja pruge obavila je braniteljska zadruga Četiri rijeke iz Karlovca. Od gradnje dionice pruge od Petrinje do Karlovca u međuvremenu se odustalo, ali se nije odustalo od uklanjanja pružne građe i na toj dionici. Taj posao je početkom studenog prošle godine dobila Sportsko-rekreacijska udruga Kopa Beach iz Siska, čiji je predsjednik Robert Novosel.Vrijednost ugovora Udruge i HŽ infrastrukture dogovoren je bez javnog natječaja i vrijedan je 10 milijuna kuna.

I tu nastaje problem. Na njega su današnjom konferencijom za medije nazvanoj “Dokazi o kriminalnim radnjama gradonačelnice Kristine Ikić Baniček” upozorili sisački HDZ-ovci. No to nije prvi puta da se upozorava na kriminalne radnje oko Udruge Kopa Beach, to su več učinili krajem ožujka ove godine “Tada su članovi opozice pozvali DORH da ispita sumnjive poslove Udruge Kopa Beach, no do današnjeg dana nema odgovora što je po tom pitanju napravljeno” – kazao je HDZ-ov Darko Weiss, podsjećajući kako je osnovna sumnja bila da je u cijeli taj posao bio upleten sisački SDP, a samim time i predsjednica sisačkog SDP-a i gradonačelnica Kristina Ikić Baniček. Kako odgovora od nadležnih institucija nije bilo, HZD-ovci su krenuli u traženje dokaza o mogućim inkriminirajućim radnjama gradonačelnice i evo do čega su došli
“Ja imam ovdje dva dopisa gradonačelnice Kristine Ikić Baniček, u kojem ona daje potporu udruzi Kopa Beach, znači pismo namjere u kojem ona hvali njihove radove i daje podršku da se njima dodijeli posao čišćenja pruge Petrinja-Topusko -Karlovac.Taj dopis je od 17.listopada, a Udruga je formirana 31.listopada. Nakon toga, 25.listopada, ide mail direktoru HŽ Infrastrukture gdje se urgira da se taj posao dodijeli udruzi Kopa Beach.”— istaknuo je Weiss.

Komentar o svojoj navodnoj umiješanosti dala nam je gradonačelnica “Udruga Kopa Beach, je 2010. godine od bivšeg gradonačelnika Dinka Pintarića dobila nagradu Grada, tako da ne znam kako je mogla biti registrirana 2013.godine. Mail koji sam ja poslala direktoru HŽ Infraskturkture je proslijeđeni mail Udruge, a pismo podrške koje sam im dala a koje su oni priložili, je kao i svako drugo pismo podrške koje dajem svim sisačkim udrugama. Ne znam što je u tome sporno.” -komentirala je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček , dodajući kako joj je nejasno što je itko s dostavljanjem nevažnog papira HDZ-u želio postići.

najčitanije