Dječje gradsko vijeće održalo  „ Game over “ parlaonicu

sisakportal-hr

261020211635280028.jpeg

Nakon parlaonice na temu društvenih mreža, u četvrtak je u Kazalištu 21, Dječje gradsko vijeće Grada Siska održalo drugu parlaonicu iz projekta   „Budi Neovisan“.  Pred učenicima viših razreda sisačkih osnovnih škola, o tezi „Pozitivne i negativne strane igranja video igrica“ raspravljali su dječji gradski vijećnici i učenici osnovne škole 22.lipnja.  U ovoj svojevrsnoj edukativnoj predstavi,  uz djecu su sudjelovali  i suci gosti. U afirmacijskoj skupini svoje stavove s prisutnima su podijelili  Jasmin Fajtović, voditelj multimedije NKČ Vlado Gotovac, Ivan Sklizović, magistar filozofije i Petar Kolar, student Fakulteta organizacije i informatike. U negacijskoj skupini sudjelovala je Sanja Glibo, pedagoginja Strukovne škole Sisak, Antonija Radošević, studentica Komunikologije sa Hrvatskih studija, te Saša Petrić, socijalni radnik Centra za socijalnu skrb Sisak.

Veću podršku publike dobila je negacijska skupina, koja je uspjela argumentirati svoje stavove i dokazati da prekomjerno i dugotrajno igranje igrica može imati loše posljedice za zdravlje,utječe  na povećanje agresivnih misli, te na agresivno  ponašanje.  Tako osoba koja svakodnevno igra igrice i po nekoliko sati na dan, odvaja manje vremena za prijatelje, obitelj, za čitanje, sport,  te zanemaruje školske obveze.

Nakon dvije održane parlaonice, koje se organiziraju u sklopu akcije Lajkam Sisak, planirana je Tribina naziva „Lajkam Sisak – gdje, kako i zašto“, putem koje se želi dobiti što više prijedloga i inicijativa djece i mladih grada Siska za osmišljavanje kvalitetnih gradskih projekata upravo za tu populaciju.

Đurđica Friš

najčitanije