Dijabetičko društvo Sisak i ove godine organizira biciklijadu do Martinske Vesi

Biciklijada

Dijabetičko društvo Sisak priprema se za još jednu, 9. biciklijadu od Siska do Martinske Vesi povodom Europskog dana mobilnosti.

 

„Ruta je standardna, kao i prethodnih godina, od Siska do Martinske Vesi, a cilj je na Zibelu na kupalištu. Iz godine u godinu imamo sve više sudionika, dolaze nam dragi gosti iz Zagreba, Velike Gorice, Gline, Petrinje, Hrvatske Kostajnice i to nam je jako drago jer biciklijadu organiziramo u sklopu Europskog tjedna mobilnosti. Glavni moto Europskog tjedna mobilnosti je kretanje čovjeka, a to je važno i za nas koji smo kronični bolesnici, ali kretanje je važno i za one koji to nisu“, pojašnjava predsjednik Dijabetičkog društva Sisak Darko Velhes te dodaje da ove godine posebno potiču da se biciklijadi priključe cijele obitelji – i djeca i roditelji.

 

Okupljanje je 16. rujna u 09:00 sati ispred Gradske tržnice, a u 10:00 sati se kreće prema Martinskoj Vesi. Tamo će sve bicikliste dočekati mažoretkinje, okrijepa te se nakon toga vraćaju prema Sisku. Ruta je duga oko 26 kilometara, a kotizacija iznosi 8 €. Sudionici biciklijade dobit će vodu, majicu i ručak na kupalištu.

 

Prijave će se početi zaprimati 1. rujna, a možete se prijaviti i na sam dan biciklijade.

 

 

foto: Dijabetičko društvo Sisak

najčitanije