Dezinfekcija poplavljenih kuća u Selima

sisakportal-hr

271020211635294501.jpeg

Zavod za javno zdravstvo obavit će dezinfekciju poplavljenih kuća na području Mjesnog odbora Sela u četvrtak, 13. ožujka, od 9.00 do 14.00 sati. Od vlasnika kuća se očekuje da pripreme prostor za dezinfenkciju na sljedeći način:

  1. obaviti sve kuhinjske poslove (kuhanje, pranje posuđa) prije dezinfekcije
  2. kuhinjske elemente i ostali namještaj isprazniti (od posuđa i namirnica), odmaknuti od zida, prekriti namirnice i posuđe, posude za prehranu kućnih ljubimaca kao i njihova boravišta (krletka, akvarij, košara).
  3. hladnjak i štednjak isključiti iz izvora struje i odmaknuti od zida
  4. djeca, starije i bolesne osobe, astmatičari, alergične osobe, bolesni od epilepsije te kućni ljubimci moraju napustiti prostor najmanje na 1 sat
  5. površine u kuhinji i radne površine moraju biti čiste od masnoće, ostataka hrane ili prašine (usisavanje i čišćenje prije dezinsekcije)
  6. isprazniti kante za otpatke
  7. pokriti elektronske uređaje (računala), izvršiti svakodnevno čišćenje (metenje, usisavanje, brisanje vlažnom krpom) i to prije postupka dezinfekcije.
  8. dezinfekcija se vrši preparatom na bazi klora, koji može izbijeliti tkaninu i korozivno djelovati na metale, stoga takve predmete treba maknuti ili prekriti.