Deset godina „Dnevnog boravka 3+2“

imp

261020211635247728.jpeg

Jesen života razdoblje je kojem se rijetko tko veseli. Proganjaju nas noćne more o staračkim domovima, Alzheimerovoj bolesti te o ogledalu kao najvećem neprijatelju. Promjene koje se događaju u procesu starenja, poput odlaska u mirovinu, funkcionalna nestabilnost, povećani rizici od bolesti, financijska ovisnost, socijalan isključenost i sl. rezultira potrebom osoba starije životne dobi za potporom obitelji, ali i organizirane mjere lokalne i šire društvene zajednice.
Važnost svih tih elemenata prepoznao je sisački Dom umirovljenika tako što je organizirao Dnevni boravak 3+2, koji je obilježio deset godina rada. Velika je to obljetnica, posebno za one koji su se iz usamljenosti svoga doma uključili u niz sadržaja koji se tijekom godine organiziraju u ovoj ustanovi.
„Obilježili smo deset godina programa „Dnevni boravak 3+2“. To je poseban projekt kojeg finaciraju Grad Sisak, Sisačko-moslavačka županija i sami korisnici a interes za njega je zaista velik. Dnevni boravak ima pedesetak polaznika podijeljenih u dvije grupe, po 25, s koliko radni terapeut može raditi. Pozivam naše sugrađane koji su usamljeni, a koji to jednostavno ne žele biti nego se to silom prilike dogodilo, da nam se jave u Dom na 556-556 i dogovore svoje sudjelovanje. Neka probaju, ako im se ne dopadne uvijek mogu odustati.“ – rekla je ravnateljica Doma Ružica Čakširan, dodajući da je cijena „Dnevnog boravka 3+2“ 200 kn.
Kako bi korisnici u Dnevnom boravku što kvalitetnije proveli vrijeme osmišljene su razne aktivnosti kao što su: radna terapija, biblioterpija, glazbena slušaonica, tehnika dosjećanja u grupi, pjevanje u zboru, sportske aktivnosti, društvene igre, informatička i recitatorska grupa, vježbe za mozak, jednostavne zdravstvene usluge (mjerenje šećera u krvi i tlaka, nadzor nad uzimanjem lijekova), tjelovježba te ručak.
Više informacija oko korištenja usluga Doma za straije i nemoćne osobe Sisak možete pronaći ovdje

najčitanije