Dani meda na tržnici Kontroba

imp

Sladak i gust,najsavršeniji proizvod prirode – med. Jača imunitet i dobar je protiv peludnih aleregija ali ipak najviše privlači slatkoćom. Možete ga na Danima meda koji na sisačkom placu traju do subote kušati od naših najboljih medra.
Bogato znanje o proizvodnji meda i drugih pčelinjih proizvoda podijelit će s posjetiteljima poznati sisački pčelari: Boris Mirilović i Marinko Crnković.
Najbolje ga je konzumirati kažu pčelari ujutro jednu žličicu i to tako da se u ustima rastopi. Ako se med uzima u raznim napitcima mora se paziti da nisu prevruća jer se s prevelikim zagrijavanjem gude njegova ljekovita svojstva.
Originalni proizvodi naših pčelara sve su ugroženiji jer se kažu pčelari na medu na tržištu pojavljuje krivotvoreni med. U staklenkama može se naći i med iz Kine, Brazila, što ruči naše cijene i kvalitetu. U interesu nam je da potrošači jedu hrvatski med te da ga naši pčelari imaju kome plasirati, jer na kraju krajeva ipak se radi se o zaštiti domaćeg tržišta. – kažu proizvođi meda.
Dani meda na Gradskoj tržnici Kontroba traju do subote.

pčelari 1

najčitanije