Danas je Svjetski dan radija!

imp

Radio Sisak

Danas obilježavamo i slavimo Svjetski dan radija.

 

Spomen je to na početak emitiranja UN-ova radija, koji je porukom – Ovo su Ujedinjeni narodi. Obraćamo se ljudima svijeta – započeo emitiranje na današnji datum još davne 1946. godine, iako je prva svjetska radiopostaja u Pittsburghu započela redovito emitirati još daleke 1920. godine.

 

Na Svjetski dan radija skreće se pozornost na komunikacijske mogućnosti radija kao medija koji nadomještava i nadopunjuje druge njemu srodne medije poput televizije, interneta i tiska.

 

Pritom se želi naglasiti kako radio dopire i tamo gdje nema televizije i interneta, on informira, zabavlja, obrazuje i stvara sadržaje te omogućuje slušateljima brz i izravan uvid u društvena, sportska, glazbena i kulturna zbivanja.

 

Radio Sisak ste prvi put mogli slušati 21. lipnja 1964. godine, a na današnji dan je najbitnije podizanje svijesti građana o vrijednosti radija, poboljšanju međunarodne suradnje ali i osiguravanje jednostavnog i brzog pristupa svim informacijama.

 

Iako su u proteklim desetljećima primat u informacijama preuzele televizija, kasnije Internet, radio je još uvijek najbrži medij i pouzdan medij u najtežim trenucima.

 

Posebno se to vidjelo za vrijeme i nakon potresa kada je radio kao medij ponovo potvrdio svoju prioritetnu ulogu u informiranju građana.

 

Ekipa Radio Siska svim kolegicama i kolegama koje rade ili su radili na radiju čestita Svjetski dan radija! 🙂