Dan otvorenih vrata Socijalne samoposluge

imp

17.listopada obilježava se Svjetski dan borbe protiv siromaštva, a, prema procjenama UN, u svijetu ima više od 2,2 milijarde ljudi koji su siromašni ili su na pragu siromaštva.
Ovaj dan obilježit će Danom otvorenih vrata Socijalne samoposluge i sisački Crveni križ. Socijalna samoposluga Gradskog društva Crvenog križa Sisak djeluje od veljače 2015. godine i skrbi o siromašnim osobama i osobama u riziku od siromaštva na način pružanja materijalne pomoći kako bi prebrodili određene otegotne prilike u svom životu.
Tijekom provođenja akcije građani grada Siska moći će se upoznati s prostorom i djelatnostima koji se provode unutar Socijalne samoposluge, kao i s djelatnicima i volonterima Gradskog društva Crvenog križa Sisak. Ujedno, s ciljem ohrabrivanja građana da izraze svoju solidarnost s osobama koje žive u siromaštvu, prikupljat će se osnovne prehrambene namirnice koje će se dijeliti korisnicima Socijalne samoposluge.

popis namirnica
„Svrha njegova obilježavanja je različitim akcijama solidarizirati se s ljudima koji žive u siromaštvu. Osim prikupljanja namirnica u prostorijama Socijalne samoposluge,tijekom Dana otvorenih vrata od 10 do 20 sati, građani će također moći dostaviti namirnice u prostorije Gradskog društva Crvenog križa Sisak, Ulica kralja Tomislava 18, u utorak, 17. listopada, u vremenu od 08.00 do 21.00 sati.“ – poručili su iz Gradskog društva Crvenog križa Sisak.

najčitanije