Dan otvorenih vrata Gimnazije Sisak

imp

2 (1)

Kako bi predstavili školu budućim srednjoškolcima profesori i učenici Gimnazije Sisak organiziraju Dan Otvorenih vrata, koji će se održati sutra u srijedu, 27. ožujka, u prostoru Gimnazije Sisak s početkom u 11.30 sati.

 

Program za učenike osnovnih škola obuhvaća 14 radionica kroz koje će sisački osmaši moći upoznati našu školu, profesore i predmete, najavljuje nam prof. Blaženka Slovenec.

 

Radionice su složene tako da imamo posebno STEM područje, posebno jezično područje, posebno povijest i geografiju. Osmislili smo teme, krenut ćemo od jezika.

U našoj školi se sluša dosta stranih jezika, uz engleski i njemački koji su standardni imamo ruski, francuski i sljedeće godine ćemo moći slušati i češki. Naravno uz latinski bit će i dodatno iznenađenje, kolegica sprema još jedan jezik.

Što se tiče engleskog jezika imamo dvije radionice, word games i talk show, gdje će djeca moći, na engleskom, argumentirati neke svoje stavove ili igrati igricu za usvajanje vokabulara.

Što se tiče francuskog jezika, ne znamo ni mi odrasli, a ne znaju ni djeca, da je oko 30% riječi u engleskom jeziku potječe iz francuskog jezika, tako će oni isto imati francuski atelje u kojem će kroz igru vidjeti na koji način se usvaja francuski jezik koji je dosta težak za svladati.

Kolegice iz hrvatskog i stranih jezika spremaju jednu posebnu radionicu, zove se Kula babilonska. Ona će izmiješati sve strane jezike koje se može učiti u našoj školi i prepustit ćemo osmašima da prepoznaju koji jezik ide uz koji stripovski plakat. Plakate su izradili naši učenici na fakultativnoj nastavi grafičkog romana, naravno za svaki jezik posebno sa dosjetkama, opuštenim dijalogom, sve ono što u strip ide.

Što se tiče njemačkog jezika tu organiziramo escape room, znači nema van iz učionice dok ne riješite sve zagonetke, naravno na njemačkom.

Što se tiče STEM područja tu imamo klasiku: fizika, kemija i biologija. Bit će prezentacije, bit će eksperimenti, zatim zanimljive prezentacije o ronjenju, kako utječe tlak, na koji način se određuje koja je kost, a da nije na kosturu, tu je i mikroskopiranje, kako prepoznati preko opisa o kojem organu se radi.

Kolege iz geografije i povijesti će postaviti jednu mineralošku zbirku i pokazati će učenicima kako sami mogu simulirati tsunami, vulkan i još neka iznenađenja.

Jedno malo veće iznenađenje spremaju matematičari, to je CSI. Bit će neko istraživanje zločina na neki poseban način.“, rekla nam je prof. Slovenec, dodajući kako očekuju da će učenici doći, jer su sada u novom prostoru i konačno mogu ponuditi ono što Gimnazija nudi, a nudi izuzetno puno, dobro obrazovanje i kvalitetnu nastavu.

 

Dan otvorenih vrata Gimnazije Sisak održat će se u srijedu, 27.ožujka, s početkom u 11.30 sati.

 

Dan Otvorenih Vrata Gimnazije Sisak

najčitanije