Dan grada uz koncerte, graničara, predstave i svečanu sjednicu Gradskog vijeća

imp

261020211635244292.jpeg

U ponedjeljak 4.lipnja Sisak slavi svoj dan, Dan grada i dan svog zaštitnika Sv. Kvirina.
Njegovo obilježavanje trajat će iduća 3 dana i donosi niz događanja. Sve počinje sutra ujutro, proslavom Dječjeg dana grada. Od 10 sati na Šetnici Slave Striegla kao poklon svome gradu koncert će održati Dječji zbor DV Sisak Novi Kosjenke i fokloraši. Sisačke klince na Šetnici očekuje i likovna kolonija Striegl u nama, zatim lutkarska radionica Pjevalice zjevalice. Od 11 sati Kazalište prijatelj izvest će predstavu Pavao i njegov prijatelj. Na istom mjestu od 17 sati očekuje nas Otvoreno prvenstvo grada Siska u graničaru.

graničar 2018
U jutarnjem dijelu programa obilježavanja Dječjeg dana grada od 11 sati u Daskalištu će Teatar Poco Loco odigrati predstavu Majmun i krokodil.

U srcu grada 2018. lipanj 2.6
Fešta se nastavlja u večernjim satima. Niz koncerata na sisačkom Korzu otvara 2.lipnja od 21 sat Plavi orkestar. U nedjelju na istom mjestu i u isto vrijeme Siščane će zabavljati The Beatles revival band.
Najsvečanije će biti na sam Dan grada, 4.lipnja kada će se održati i svečana sjednica Gradskog vijeća. Tom će prilikom u atriju Starog grada od 18.30 sati biti uručene i nagrade Grada Siska.
Nagrade za životno djelo posthumno su dodijeljene Ivanu Saboliću – Stricu za osobita ostvarenja na području likovne i primijenjene umjetnosti i Borislavu Bori Stamboliji za osobita ostvarenja na području arhitekture, slikarstva, kiparstva te portreta i karikature kao područja umjetnosti.
Godišnje nagrade dobili su Ankica Vujnović-Tonković za osobite rezultate u djelovanju na području kulture i obrazovanja, Ana Alapić za osobite rezultate u djelovanju na području humanitarnog i volonterskog rada te poboljšanju životnih uvjeta djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom te , Udruga Kult.com, odnosno Dahna Prskalo Peco i Alma Trauber za osobite rezultate u djelovanju na području ulične umjetnosti- zidnih oslika i murala te organiziranje Festivala ulične umjetnosti.
Pohvalnice Grada Siska dobili su Hrvački klub Sisak za osobite rezultate u djelovanju na području sporta i Međunarodna udruga „Međunarodna izložba karikature Sisak“, MIKS za osobite rezultate u djelovanju na području kulture, likovne umjetnosti, karikature i promidžbe Grada Siska.
Zahvalnica Grada Siska dodjeljuje se Đuri Tadiću za osobite rezultate u djelovanju na području kulture, književnosti i novinarstva.

Nakon svečane sjednice u atriju Starog grada koncert će od 21 sat održati Damir Kukuruzović Django group i Zoran Predin.

dan grada

najčitanije