Dan branitelja grada Siska

imp

261020211635276627.jpeg

Povodom obilježavanja Dana branitelja grada Siska 3. rujna 2015. godine svečano će biti otkriven Spomenik poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu s područja Hrastelnice, a 4. rujna na Trgu hrvatske državnosti u Capragu otkriven će biti Spomenik poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim dragovoljcima i braniteljima iz Domovinskog rata s područja Sisak Novi.
Inače, Dan branitelja grada Siska obilježava se 3. rujna, dana kada je Hrvatska vojska od tadašnje Jugoslavenske narodne armije preuzela sisačku vojarnu Barutana koja danas predstavlja muzejski prostor posvećen Domovinskom ratu. Stoga će 3. rujna 2015. vrata Barutane biti otvorena onima koji žele pogledati ovaj muzejski postav.
Osim toga, 3. rujna u 11 sati u prostoru HVIDR-e otvorena će biti izložba „Obrana Siska u Domovinskom ratu – učimo kroz igru“, a na njoj će biti izloženi radovi djece i unuka branitelja koji tijekom ljetnih mjeseci, na njima prihvatljiv način, uče o Domovinskom ratu i izrađuju makete.
Prije toga otvaranja izložbe položeni će biti vijenci i zapaljene svijeće kod Središnjeg križa na Gradskom groblju Viktorovac i kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Kontrobi.

Program obilježavanja Dana branitelja grada Siska:
3. rujna
09.15 sati Polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod Središnjeg križa na Gradskom groblju Viktorovac
10.00 sati Paljenje svijeća kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Kontrobi
10.30 sati Obilazak Spomen sobe poginulim hrvatskim braniteljima
11.00 sati Otvaranje izložbe „Obrana Siska u Domovinskom ratu – učimo kroz igru“ – Udruga HVIDR-a, Ulica Ljudevita Gaja 17
17.00 sati Otkrivanje Spomenika poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu s područja Hrastelnice, kod Društvenog doma Hrastelnica
18.00 sati Sveta misa za poginule i nestale hrvatske branitelje u Crkvi sv. Ilije u Hrastelnici
10 – 15 sati Dan otvorenih vrata Barutane Sisak, Ulica Marijana Cvetkovića 2a
4. rujna
10.00 sati Otkrivanje Spomenika za poginule, umrle i nestale hrvatske dragovoljce i branitelje iz Domovinskog rata s područja Siska Novog (Trg hrvatske državnosti )

najčitanije