Damir Pahić nepravomoćmo osuđen na 10 mjeseci zatvora

imp

261020211635287858.jpeg

Ivan Turudić, predsjednik Županijskog suda u Zagrebu na današnjoj je raspravi krivim proglasio Damira Pahića, v.d. ravnatelja sisačke Opće bolnice Dr. Ivo Pedišić jer je pogodovao tvrtki svog sina i pribavio mu dobit od 663.493 kune, donosi Index.hr

Turudić je u presudi rekao da je Pahić kriv jer je tvrtki DM-soft d.o.o. Sisak direktora Alena Pahića omogućio dobivanje poslova u bolnici suprotno Zakonu o javnoj nabavi koju nije proveo. To je, kazao je Turudić, kazneno djelo protiv službene dužnosti.

Pahić je dobio 10 mjeseci zatvora koje može zamijeniti za dobrotvorni društveni rad po principu da za dan zatvora mora odraditi 2 sata. To je u prosjeku oko 300 dana, odnosno 600 sati rada.

Ukoliko Pahić odradi dnevnu smjenu od 8 sati dobrotvornog rada znači da kaznu može odraditi za svega 2,5 mjeseca.
Podsjetimo, USKOK Pahića tereti za zloporabu obavljanja dužnosti državne vlasti jer je kao ravnatelj bolnice od 12. siječnja 2006. do 4. srpnja 2011. godine poslove razvoja bolničkog informacijskog sustava dodijelio tvrtki kojoj je direktor njegov sin Alen Pahić. Tereti ga se i da je suprotno Zakonu o javnoj nabavi predmet javne nabave rascjepkao na više cjelina kako bi izbjegao raspisivanje javnog natječaja.

Na taj je način direktnom pogodbom sklopio ugovore s tvrtkom DM-soft d.o.o. Sisak, a prema optužnici takvim je poslovanjem Pahić sinovljevu poduzeću omogućio zaradu od 663.493 kuna.

najčitanije