Dadasović: “Mi ove godine očekujemo prijevremene izbore u Sisku.“

imp

251020211635199183.jpeg

Nakon prvog kruga lokalnih izbora u Sisku znamo da će na čelnom mjestu grada biti žena. Hoće li Kristina Ikić Baniček dobiti treći mandat ili će nam prva žena grada biti Željka Josić Siščani će odlučiti u nedjelju 30.svibnja.

Ono što se sada zna je sastav Gradskog vijeća.

Po 8 vijećnika dobile su koalicije predvođene HDZ-om i SDP-om. U Vijeće s tri mandata ulazi kandidacijska lista grupe birača Bojana Dadasovića, te s jednim mandatom Domovinski pokret i kandidacijska lista grupe birača Zorana Sertića.

Za većinu u Vijeću od 21 vijećnika treba 11 vijećnika te je najjednostavnija kombinacija HDZ ili SDP plus NL Bojana Dadasovića, no to je samo matematika.

Evo što je o mogućoj suradnji u sisačkom Gradskom vijeću s jednom od dvije opcije koje imaju najviše mandata rekao za Sisak portal nezavisni Bojan Dadasović:

S obzirom da smo se mi okupili prije mjesec, mjesec i pol, 15% je ravno čudu. Malo smo analizirali podatke i ni u jednom hrvatskom gradu se to nije dogodilo. Ono što sam obećao svojim građanima je to da će oni i dalje biti za nas broj jedan, kao i do sada. Nema nikakvih političkih trgovina, to svi oni koji očekuju i planiraju zvati naše telefonske brojeve, neka odmah od toga odustanu, toga nema i neće biti. Gospodo, vi koalirajte, dogovarajte se, ali nezavisnu listu ovoj put zaboravite. To je nezavisna lista građana Siska, koji su građani sa stavom, koji su jasno rekli da su nezadovoljni vašim politikama i koji nisu potkupljivi. Mi se pojedinačno zahvaljujemo svim našim glasačicama i glasačima, naročito, moram to istaknuti, svojim Galvočanima gdje smo pobijedili i gdje se jako ružna kampanja pojedinaca, koji imaju privatne interese, od zapošljavanja, od politike u sportskim klubovima pa na dalje, vodila protiv mene. Gospodo izgubili ste u Galdovu! Budući da ova priča ide dalje mi ove godine očekujemo prijevremene izbore u Sisku. Suradnja s Kristinom Ikić Baniček ne dolazi u obzir, to je nešto što je nama apsolutno neprihvatljivo, smatram je odgovornom za sve loše stvari koje se događaju u Sisku, a rezultate gospođe Josić smo vidjeli u Hrvatskom saboru i sada kao državne tajnice. Zaboravite na mene, suradnje s Vama nema. U Gradskom vijeću naša nezavisna lista će imati, posve sigurno, tri vijećnika što dosad nije uspio nitko. Mi našu priču razvijamo dalje, širimo ju, ona će samo rasti, a velike stranke sada neka samo razgovaraju.“, rekao je Bojan Dadasović.

U svakom slučaju čeka nas zanimljivo političko ljeto.

Foto – FB Bojan Dadasović

najčitanije