Crveni križ protiv jednog od najvećih problema današnjice, prekomjerne težine

imp

Debljina u Hrvatskoj sve je ozbiljniji problem kojemu treba posvetiti više pozornosti.
Prema posljednjim istraživanjima provedenim kod nas u Hrvatskoj problemi s težinom se zapažaju među odraslom populacijom i to većinom iznad četrdesete godine života, dok gotovo trećina osoba starijih od sedamdeset godina ima prekomjernu tjelesnu težinu.
U borbu s tim problemom uhvatilo se i Gradsko društvo Crvenog križa Sisak kroz projekt Prevencije i smanjenja prekoomjerne tjelesne težine u trajanju od tri mjeseca. Mjesta u grupi ima za desetak zainteresiranih, a prijaviti se možete do kraja rujna.
„Cilj ovog projekta je podizanje svijesti građana da se promjenom loših prehrambenih navika i redovitom tjelesnom aktivnošću može utjecati na prevenciju, smanjenje i održavanje smanjene tjelesne težine kako bi se spriječili različiti zdravstveni problemi.“ – rekla nam je Donna Vrbanac iz sisačkog Crvenog križa, dodajući što sve one koji se prijave u ta tri mjeseca čeka. „Taj program u tri mjeseca uključuje tri puta tjedno tjelesne vježbe, koje će se provoditi individualnim programom propisanim od kineziologa ŠRC-a Sisak, propisanu pravilnu prehranu dr.med. Natalije Pavlović i nastojat ćemo imati pokaznu vježbu sa jednim kuharom koji će sudionicima pokušati približiti kuhanje zdravih obroka.“
Sve ženske osobe s prekomjernom tjelesnom težinom između 30 i 40 godina mogu se prijaviti do 30.9.2016. voditeljici programa Donni Vrbanac na telefon 044/543-211 ili 099/4408522.
Za sve koji se prijave avatura skidanja kilograma počinje sredinom listopada, odnosno oko Svjetskog dana hrane.

najčitanije