Čistio kupljenu garažu i pronašao veću količinu oružja

imp

Policija Oružje 1

Siščanin je u ponedjeljak, 17.srpnja, čisteći garažu koju je kupio pronašao veću količinu minsko eksplozivnih sredstava, oružja i raznog streljiva te je sve prijavio policiji.

 

 

Riječ je o 13 ručnih bombi, protupješačkoj mini, kilogramu eksploziva, 21 komadu elektrodetonatorskih kapisla, 4 upaljača za mine, 5 automatskih pušaka, 61 okviru za automatsku pušku i 7099 komada raznog streljiva.

 

 

Oružje je preuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu.

 

 

„Dragi građani, oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Na mjesto događaja uputit će se posebno osposobljeni policijski službenici, koji će preuzeti oružje, a Vi ćete ostati anonimni.
Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.
Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi! Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi.“, poručuju iz županijske policije.

najčitanije