Čišćenje snijega još traje, a obzirom na velike količine morat će se organizirati i odvoz snježnih naslaga

ibb

261020211635272966.jpeg

Budući da je do sredine ovoga tjedna u Sisku palo čak 42 centimetara snijega, sve ekipe zimske službe Komunalca stalno su na terenu i bez prestanka čiste ceste i nogostupe. Sisačko područje obišla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček zajedno s direktorom Komunalca Goranom Grošem koji je naglasio da je na terenu 14 velikih i tri male ralice te 30 ljudi s lopatama i 12 studenata koji su se javili na oglas Komunalca.
-Prema Zakonu svi su rokovi ispoštovani što se tiče prioriteta čišćenja te su neke lokacije očišćene i prije tih rokova. Naime, trenutno smo se maknuli s prvih prioriteta i danas čistimo treće prioritete što znači okolna prigradska naselja od Grede, Jazvenika, Starog Pračna pa sve do Svinjičkog, Blinje i do granice s Općinom Sunja. Iako je danas i sutra naglasak na prigradskim naseljima i dalje se čisti i Sisak. Jedna ekipa je i na željezničkom mostu koji ručno čiste most i prilaz mostu. Centar grada je prohodan, u nekim je dijelovima još uvijek kretanje otežano obzirom da je u Sisku pala doista velika količina snijega– rekao je Groš.
U središtu grada dodatne probleme predstavljaju velike količine snijega koje će se morati odvesti iz grada, a takve akcije događat će se uglavnom tijekom noći kada nema prometa. Također će se još dodatno pojačati radovi na pješačkim komunikacijama te će se noćas i tijekom vikenda očistiti i svi nogostupi i prilazi školama obzirom da školarci u svoje klupe ponovno sjedaju ovog ponedjeljka.
Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček istaknula je kako je, obzirom na velike količine snijega, zadovoljna radom zimske službe.
-Nadam se da i naši sugrađani cijene napore djelatnika zimske službe koji rade danonoćno kako bi uklonili sve teškoće nastale uslijed čak 42 centimetra snijega – rekla je gradonačelnica koja je obišla danas djelatnike i studente koji rade na čišćenju sisačkih prometnica i nogostupa.
Direktor Groš apelirao je na vozače da očiste svoje automobile i da ih parkiraju na očišćenim lokacijama kako bi ralica mogla počistiti snijeg s ulica. Pakiranje se do daljnjeg ne naplaćuje, a u ponedjeljak bi naplata trebala ponovno početi, ali samo na očišćenim parkiralištima.
Prilikom zadnjih padalina snijega počele su pucati i grane koje su na nekim mjestima pale na nogostupe. Djelatnici Komunalca započeli su i s uklanjanjem takvih grana.
Danas je započelo čišćenje i Mosta Gromova koje je u nadležnosti Hrvatskih cesta čiji su djelatnici počeli s uklanjanjem snijega s nogostupa mosta.
Podsjećamo kako čišćenje snijega nije samo obveza zimske službe. Sukladno odredbama Odluke o komunalnom redu, vlasnici i korisnici stambenog i poslovnog objekta dužni su očistiti od snijega i leda dijelove nogostupa koji se nalaze ispred objekata, tako da se uklanjanjem ili posipanjem pijeskom ili solju osigura nesmetan i siguran promet pješaka. Kazne su od 500 do čak 10.000 kuna.

najčitanije