Četvrti Mali topolovački sajam još veći i kvalitetniji

st

U subotu, 25. kolovoza, na rasporedu je četvrto izdanje Malog topolovačkog sajma, događaja koji iz godine u godinu raste, kvalitetom i kvantitetom.

Ususret Sajmu, projekt ‘Moj topolovac’ će do 25. kolovoza u to mjesto donijeti niz radionica  – plesnu, likovnu, fotografsku, reciklažnu, literarnu, filmsku i pjevačku.

Cilj je, poručuju iz Udruge ZaTo, organizatora svih ovih aktivnosti, aktiviranje što više stanovnika svih dobnih skupina, dobivanje kreativnih uradaka na temu ‘Moj Topolovac’ kako bi se osvijestila vrijednost vlastitog mjesta kod svih stanovnika, oblikovanje izložbe te prezentiranje i korištenje rezultata za promidžbu Topolovca.

O Malom topolovačkom sajmu više smo doznali od Matije Grabovića, predsjednika udruge ZaTo.

‘mali topolovački sajam pokrenuli smo 2015. godine kako bi vratili tradiciju sajmovanja u Topolovac. Ove godine imamo izložbene štandove na kojima će se okupiti OPG-i, mali proizvođači i obrtnici. Očekuje nas i kulturno-zabavni program te Mala obiteljska biciklijada’, rekao je Grabović.

Udrugu Zato i njihovne aktivnosti podržava i Grad Sisak. Topolovac je povijesno mjesto i nekadašnje središte našeg posavskog teritorija, rekao je zamijenik gradonačelnice, Ivica Rendulić.

‘Udruga ZaTo je jedinstvena udruga kakvu bi mnoga mjesta i mikro sredine trebale imati. Veliki broj ljudi raznih generacije se okuplja oko udruge i daje život maloj sredini. Upravo zato Grad Sisak želi s njom razvijati suradnju’, kaže rendulić.

Mali topolovački sajam održava se u subotu, 25. kolovoza od 16 sati, a programe koji mu prethode u danima ispred nas provjerite na Facebook stranici Udruge ZaTo.

najčitanije