Centar kreativne industrije Sisak uskoro otvara svoja vrata

imp

Objekt u središtu grada kojeg su koristile političke stranke dobiva sasvim novu namjenu.
Sada će se tu nalaziti Centar kreativnih industrija – kreativni inkubator Sisak koji otvara svoja vrata svim poduzetnicima koji se bave kreativnim industrijama – dizajnom, tiskom, informacijskim tehnologijama i dr.
„Kreativni inkubator mnogim ljudima vjerojatno zvuči nepoznato i do sada nedovoljno istraženo. Najlakše je objasniti da je to inkubator za kreativne ideje svih industrija koje se bave bilo multimedijom, arhitekturom, dizajnom, programiranjem i sl. Dakle sve ono što uključuje kreativce, rad na računalu, programiranje, dizajn spada u kreativne industrije. Tu je i kompletna glazbena i filmska industrija te obrtnici. Svi su ti ljudi više nego dobrodošli u Centru kreativne industrije Sisak.“, rekla je prilikom obilaska Centra kreativnih industrija gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

ciks 6 ciks 5

Kreativni sektor industrije jedan je od najbrže rastućih sektor gospodarstva u svijetu gdje se rast i dobit mjere u troznamenkastim vrijednostima.
Grad Sisak će završetkom Centra kreativnih industrija postati jedan od gradova koji mogu ponuditi iznimne uvjete za inkubiranje najmodernijih industrija u kreativnom sektoru. Web stranica, www.ciks.hr sa svim informacijama je, dodaje gradonačelnica, u funkciji.
„Imamo mogućnosti inkubacije, dakle razvoja ideja uz mentorstvo, organiziranje radionica uz stalni ured. Tu je mogućnost i coworkinga – otvoreni prostor sa dodatnim kreativnim ideja kada radite u kreativnom okruženju s drugim ljudima. Ima i opcija virtualnog ureda gdje vam se pruža podrška kroz sve ono što vam treba kroz klasični ured, a da vi fizički ne morate biti na samoj lokaciji. Prostor nam je omogućio smještaj za 34 poduzetnika u kreativnom inkubatoru, 32 u prostoru za coworking, a virtualni nema ograničenja.“, istaknula je gradonačelnica dodajući i benefite Centra za kreativne industrije.

ciks 4 ciks 3
„Ako ste kreativac, benefit vam je što ste u prvoj godini 100% subvencionirani, nemate nikakve troškove. Jedino što morate je razvijati ideje i odlučiti u kojem smjeru želite ići, a i tu ćemo vam pomoći kroz mentorstvo i radionice. Drugi benefit je to što ste u moderno opremljenom prostoru i okruženi ljudima koji su kao i vi, svježi, podložni novim ideja, prate događanja i sl. Treći benefit je, moram lokalpatriotski reći,  da Sisak ipak ima puno toga za ponuditi i zbog lokacije i zbog svoje veličine kao i blizine Zagreba te tradicije u kreativnoj industriji. To bi definitivno bile tri prednosti zašto se odlučiti za kreativni inkubatoru u Sisku, a ne negdje drugdje.“, pojasnila je Ikić Baniček.

ciks 2 ciks 1
Projekt Centra kreativnih industrija vrijedan je više od 12 milijuna kuna i sufinanciran je bespovratnim sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj.
U sklopu infrastrukture predviđeno je 9 uredskih jedinica za inkubaciju ukupno 34 poduzetnika, te coworking prostor za 32 poduzetnika uz inkubaciju od 5 godina.
Svi uredi opremljeni su stolom i stolicom, mogućnošću korištenja novih laptopa a svaka soba je opremljena i klima uređajem. CIKS uz sve navedeno ima konferencijsku dvoranu koja može primiti 40 osoba i CIKS SALON za brainstorming i druženje za 8 osoba.
Na prvom katu gdje su konferencijska dvorana i salon, nalaze se i Laboratorij za multimedijalnu produkciju, te 3D Laboratorij.

najčitanije