Centar igre i knjižnica igračaka 'Krenimo zajedno' kreće s radom

st

Program ‘Sisačka šarena inkluzija’ nastavljen je u zabavnom i edukativnom tonu. Pučko otvoreno učilište Korak po korak i Grad Sisak upisali su još jedan uspješno provedeni zajednički projekt, a danas smo svjedočili i otvorenju novog sadržaja namijenjenog djeci predškolske i rane osnovnoškolske dobi.
Centar igre i knjižnica igračaka ‘Krenimo zajedno’ od četvrtka, 25. siječnja službeno kreće u rad u prostoru OŠ Braća Bobetko. Bit će to mjesto zabave na kojem će se djeca i članovi njihovih obitelji, bez obzira na dob i uz stručno vodstvo, moći igrati i sudjelovati u kreativnim i društvenim igrama, rekla je Sanja Brajković, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Korak po korak.
‘Ova ideja u Europi i svijetu postoji već dugo. Naš centar igre je specifičan što se radi o velikom prostoru u kojem će se moći ne samo posuditi igračka, već i okupljati i igrati.’
Unutar Centra bit će opremljena knjižnica igračaka u kojoj će se djeca moći igrati i besplatno posuditi igračku ili društvenu igru. Djeca i odrasli će se, kaže Brajković, u ugodnom ambijentu moći družiti i učiti, jer će centar nuditi aktivnosti koje potiču međugeneracijsko učenje i uključuju djecu, roditelje, bake, djedove i ostale starije osobe.
Sisak se ovim projektom pridružuje europskoj obitelji ovakvih centara igre koji će obitelji na neki način natjerati da se maknu iz svoja četiri zida, rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.
‘Cilj je da se mama i tata ne zalijepe pred televizor a djeca za računalo, već da se svi zajedno spreme, povedu baku i djeda i dođu se svi zajedno družiti. Usput će sigurno steći i nove prijatelje te naučiti nove igre. Ovo je odličan projekt i očekujemo odličan odaziv’, rekla je gradonačelnica.
OŠ Braća Bobetko već tri godine radi na projektu poticajnog roditeljstva s učenicima romske nacionalne manjine, što je jedan od razloga zbog kojeg je upravo ta škola bila prepoznata kao dobar domaćin za Centar igre i knjižnicu igračaka, kaže ravnateljica Karolina Čutuk.
‘Očekujem da ćemo vratiti malo života djeci koja su se zaboravila igrati. Danas su djeca stalno na mobitelima, sama sa sobom, tako da ih želimo potaknuti na interakciju.’
Centar igre i knjižnica igračaka ‘Krenimo zajedno’ u OŠ Braća Bobetko s radom kreću u četvrtak, 25. siječnja, bit će otvoreni utorkom i četvrtkom od 17 do 20 sati, a učlaniti se mogu sva djeca, bez obzira u koju školu idu.

najčitanije