Caprag dobiva dom za starije i nemoćne osobe

imp

Jedno od pitanja na aktualnom satu posljednje sjednice Županijske skupštine Sisačko – moslavačke županije odnosilo se na skrb o građanima treće životne dobi.

Vijećnika Emila Franjevića zanimalo je hoće li se u Sisku povećati broj smještajnih kapaciteta u Dom za starije i nemoćne osobe.
„Na području Sisačko – moslavačke županije više je od 24,51 % stanovnika starijih od 65 godina. Na području županije djeluju tri doma za starije i nemoćne i jedan dom za psihički bolesne osobe kojima je osnivač Sisačko – moslavačka županija s ukupnim kapaciotetom od 603 korisnika. Također u županiji djeluje 38 privatnih pružatelja usluga čiji su smještajni kapaciteti 539 korisnika. Župane, da li je točan podatak da na listi čekanja da se na listi čekanja za smještaj u Dom u Sisku balazi oko 3000 osoba i da je vrijeme čekanja oko 7 godina? Zato Vas pitam što Županija misli poduzeti za povećanjem smještajnih kapaciteta u Sisku?“, pitao je vijećnik Franjević.

Odgovarajući na pitanje župan Ivan Celjak je rekao da Sisačko-moslavačka županija pokreće projekt novog Doma za starije i nemoćne osobe Sisak koji će biti smješten u sisačkom naselju Caprag.
„Danas će na sjednici biti donesena odluka o kupnji nekretnine u Sisku, na području naselja Caprag, u cilju proširenja postojećeg Doma za starije i nemoćne osobe Sisak te će tako Caprag, Viktorovac i ostali dijelovi grada u blizini dobiti dom za starije osobe kapaciteta od 70 do 100 korisnika. Riječ je značajnom projektu Sisačko-moslavačke županije kojoj je jedan od prioriteta povećanje sigurnosti starijih osoba te skrb i briga o umirovljeničkoj populaciji.“, rekao je župan Celjak na aktulanom satu dodajući kako je svjestan da su liste čekanja velike. U Sisku i Petrinji na listama čekanja nalazi se oko 5 tisuća ljudi i da se čekanje protegne i do deset godina.

 

Dodajmo da je na sjednici donesena Odluka da se za potrebe proširenja kapaciteta Doma za starije i nemoćne osobe Sisak kupi nekretnina u Sisku, Braće Kavurić 10 u vlasništvu H.E.L.P. Graditeljstva d.o.o. za iznos od 1.950.000,00 kuna.

 

 

Naslovna fotografija – Katastar.hr

najčitanije