Buzetski obrtnici inicirali obnovu Doma obrtnika Sisak, uključili se i obrtnici Kopra i Stubice

imp

251020211635198254.jpeg

“Snaga je u zajedništvu”, moto Udruženja obrtnika Buzet još je jednom potvrđen angažmanom buzetskih obrtnika koji su se proteklog vikenda uključili u sanaciju poslovnih prostorija Udruženja obrtnika Sisak kao i Društva obrtnika Sisak u sisačkom Domu obrtnika stradalih u prošlogodišnjem potresu.

udruženje obrtnika pomoć 6 udruženje obrtnika pomoć 5

Na poziv Udruženja obrtnika Buzet, u trodnevnu akciju obnove obrtničkih prostorija, pridružili su se i članovi Udruženja obrtnika Stubica i Območne obrtno-podjetniške zbornice Koper, a obnovom je obuhvaćeno više od tisuću kvadrata u sisačkom Domu obrtnika.

„Osim angažiranja u završnim i soboslikarskim radovima, obrtnici iz Buzeta, Stubice i Kopra ustupili su svoj rad i materijal kako bi obrtnici iz Siska mogli i dalje koristiti poslovne prostorije i nesmetano raditi.“, rekla je predsjednica buzetskog obrtničkog udruženja Loredana Krbavčić.

udruženje obrtnika pomoć 4 udruženje obrtnika pomoć 3

Zahvalivši se na ovoj velikoj pomoći, predsjednica Udruženja obrtnika Sisak Ivanka Čačić istaknula je kako obrtnike doista krasi veliko srce.
„To je nešto predivno kada se vidi da isto srce kuca i u Sisku i u Buzetu i Kopru i u Stubici. Pomoć nam je više nego potrebna. Temeljito smo obnovili zgradu Doma obrtnika, na Badnjak prošle godine montirali novu kuhinju, a nakon nekoliko dana zahvatio nas je potres i oštetio zidove. Naše udruženje financijski je dosta loše, jedva pokrivamo hladni pogon, a kamo li nešto drugo, tako da nam je ovo velika pomoć, stvarno sam im svima zahvalna.“, poručila je Čačić.

udruženje obrtnika pomoć 2

Foto – Udruženje obrtnika Sisak

najčitanije