Budućnost tehnologije predstavljena na Sajmu robotike i automatizacije

imp

Sajam Robotike Tehnička škola

U izdvojenom prostoru RCK-Tehničke škole Sisak u Zagrebačkoj ulici (bivši prostor Uradi sam) održan je jednodnevni Sajam robotike i automatizacije u organizaciji Tehničke škole Sisak i uz potporu Sisačko-moslavačke županije koji je posjetiteljima nudio uvid u najnovija dostignuća u području automatizacije industrijskih procesa i robotike, ali također i predstavio Regionalni centar kompetentnosti i njegove strukovne nastavne procese i modernu opremu koja mu to omogućuje.

 

Sajam je otvorio župan Ivan Celjak koji je naglasio kako je Tehnička škola Sisak jedinstvena u Hrvatskoj po svojim smjerovima kao što su tehničar za razvoj video-igara i tehničar za robotiku.
„Veliki je interes za upis u Tehničku školu Sisak koja je najbolja u Hrvatskoj zahvaljujući sjajnim profesorima, ravnatelju i prije svega učenicima koji usvajaju svoja znanja, bruse svoje vještine i sposobnosti unutar svoga obrazovanja u školi. Kada završimo vojarnu u Lađarskoj ulici i preselimo školu i svu ovu opremu, imat ćemo najkvalitetnije uvjete za obrazovanje u Hrvatskoj.“, istaknuo je župan Celjak.

Tekst se nastavlja nakon oglasa

Mega 300 X 250

 

Čak 19 izlagača, među kojima su renomirane tvrtke i institucije poput CHIRON Croatia d.o.o., DMG Mori Hrvatska, FESTO d.o.o., Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Fakulteta elektrotehnike i računarstva, i mnogi drugi, predstavilo je svoje najnovije proizvode, usluge i tehnička rješenja u području automatizacije, industrijske i mobilne robotike, CNC tehnologija, industrije 4.0, industrijske pneumatike i integracije navedenih sustava.

Posjetitelji Sajma su imali priliku vidjeti moderno opremljene praktikume i saznati više o tome kako Centar koristi najsuvremeniju opremu u nastavnim procesima.
Osim tehnoloških inovacija, posjetitelji su mogli saznati više o širokom spektru stručnih kompetencija koje Centar nudi u područjima strojarstva, elektrotehnike, mehatronike i robotike. Kroz aktivnosti Centra, nastavnici se redovito educiraju kako bi osigurali visoku kvalitetu nastave prilagođenu suvremenim zahtjevima tržišta rada.

 

Tijekom trajanja sajma, posjetitelji su imali priliku slušati prezentacije izlagača Sajma, ali i školski bend. Upoznajući se s novim srednjoškolskim programima ali i programima obrazovanja za odrasle koje provodi Tehnička škola Sisak, posjetiteljima su predstavljene sve aktivnosti i napori Tehničke škole Sisak, s ciljem osuvremenjivanja strukovnog obrazovanja na području elektrotehnike i računalstva.

 

Ravnatelj Tehničke škole Sisak, Davor Malović, izrazio je zadovoljstvo odazivom i interesom koji je Sajam privukao. Naglasio je kako će Tehnička škola Sisak i dalje biti predvodnik u pružanju kvalitetnog obrazovanja koje je usklađeno s potrebama tržišta rada: „Ovakvi sajmovi ne samo da ističu našu školu i njezinu izvrsnost, već pružaju priliku mladima da vide i razumiju što sve mogu postići kroz obrazovanje i koliko je važno biti informiran i aktualan u svijetu tehnologije. Hvala svim organizatorima i izlagačima, nadam se da ćemo ovo ponoviti i iduće godine.“, zaključio je ravnatelj Malović.

 

Galerija fotografija