Brončani rukometaši kod gradonačelnice

imp

Povijest rukometa u Sisku seže još tamo u 1957. godinu. Rukometni klub Sisak koji sada u gradu djeluje i radi osnovan je 2013. Iako se s rezultatima još ne može mjeriti sa Sisciom, nekad omiljenim sisačkim prvoligašem, pokazuje da se odličnim radom s mladim generacijama može ponovno vratiti stara slava sisačkog rukoemta.
Da su na dobrom putu da ponovno proslave Sisak kroz rukomet pokazalo je i nedavno održano kadetsko prvenstvo Hrvatske ( za 2002. godište i mlađi) na kojem su naši dečki u konkurenciji 72 momčadi završili sa broncom oko vrata.
Kako im je bilo u Poreču rekao nam je Matej Komljenović. „Bilo je odlično, pružili smo maksimum. Igrali smo s odličnim ekipama koje se nalaze u samom vrhu rukometa, ali potrudili smo se da igramo najbolje što možemo. Izgubili smo samo od PPD Zagreba i Dugog Sela, ekipa koje su osvojile prvo i drugo mjesto. Sve druge na turniru smo pobijedili“, rekao nam je Matej dodajući da trenira već sedam godina i da svakodnevni treninzi od sat i pol do dva daju rezultate. Svojim vršnjacima preporučuje bavljenje sportom jer kaže ne treba samo sjediti za računalom. Poziva ih na treninge u Budaševo „Potaknuo bi sve da se bave sportom jer osim zdravlja i kvalitetno provedenog vremena upoznajete i nove mlade ljude. Ako ste za, dođite u ponedjeljak u 19.30 u Budaševo, pogledajte naš trening i priključite nam se.“, rekao je Komljenović.

5rukometaši 4 rukometaši 1 rukometaši 2
Dobrim rezulatima mladi rukometaši zajedno sa svojim trenerima došli su se danas pohvaliti gradonačelnici. Kako je prošlo natjecanje podsjetio je trener mlađih kadeta Domagoj Orlić „Odigrali smo sedam utakmica u završnici, pet pobijedili i dvije izgubili. Do ove bronce smo kroz ligaško natjecanje i ovu samu završnicu odigrali ukupno 33 službene utakmice. Ova završnica koja je trajala 4 dana je bila psihofizički naporna za uzrast od 16 godina. Dečki su bili odlični i ono što me posebno veseli što smo se iz dvije utakmice vratili gotovo iz poraza. Ponašanje i pristup je bio na nivou tako da smo dobili same pohvale od većine trenera na turniru. Svi su hvalili našu lepšavu igru.“, rekao je trener Orlić
Da bi rezultati bili još bolji rukometaši ističu da im fali termina za treniranje i naravno prostor. No rješenja i za to ima. Sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček kaže da će već iduće godine trenirati u novoj dvorani. „Duh i tehnika su tu, fali samo termina. I recimo jedna nova dvorana. Poradit ćemo na tome da iduće godine krenete trenirati u novoj dvorani.“, rekla je gradonačenica.

rukometaši 3 rukometaši 4

Vjerujemo da će im ova nova dvorana uvelike pomoći u stvaranju još boljih rezultata. Na svim ovim dosadašnjim ne preostaje nam ništa drugo nego čestitati.
Osim mlađih kadeta (2002. godište i mlađi) koji su na završnici državnog prvenstva osvojili treće mjesto na prijemu kod gradonačelnice bila je i ekipa dječaka (2004.godište i mlađi) koji su na natjecanju bili odlični sedmi.
Njih je kroz natjecanje vodio trener Danko Vuić, u toj kategoriji na početku je bilo čak 98 ekipa, a kroz 26 utakmica izborili su četvrto mjesto te su se plasirali na završnicu državnog prvenstva gdje su osvojili na kraju sedmo mjesto.

rukometaši 6 rukometaši 7 rukometaši 9
Za mlađe kadete u protekloj sezoni nastupali su: Marko Milutinović, Karlo Mikičić, Dominik Hajduk, Rok Malin, Marko Perković, Dino Dolić, Enis Krličević, Danijel Gnjatić, Matej Komljenović, Tin Huremović, Ante Cavrić, MatteoRažić, Karlo Tutić, Matija Šarić i Mislav Jurišić.
Trener: Domagoj Orlić
Za dječake A u protekloj sezoni nastupali su: Ivan Đudarić, Adriano Stojić, Jakov Ljubešić, Karlo Jurić, Fran Pavušek, Toni Huremović, Vito Pejčinović, Štefan Ćorluka, Duje Fried, Marko Ivaniš, RokoGrbeša, Karlo Zoretić, Ivan Šarac, Marko Đermanović, Mateo Požgajec i Dominik Živčec.
Trener: Danko Vuić

najčitanije