Brojnim akcijama sisačko Dijabetičko društvo slavi svoj rođendan i Svjetski dan šećerne bolesti

imp

14. studenog obilježava se kao Svjetski dan šećerne bolesti – bolesti od koje, procjenjuje Svjetska zdravstvena organizacija, danas boluje više od 400 milijuna ljudi, od djece pa do osoba starije životne dobi.
Bolest je to koja, ukoliko ju ne liječimo, ostavlja jako velike posljedice na zdravlje pojedinca. Što šećerna bolest dulje traje, veća je mogućnost razvoja komplikacija. Boljom regulacijom glukoze u krvi pojava komplikacija se znatno smanjuje.

 

Ovaj dan već standardno obilježava Dijabetičko društvo grada Siska, i to kroz nekoliko akcija mjerenja glukoze u krvi:

U petak, 11.11. volonteri i članovi Dijabetičkog društva grada Siska dolaze u Petrinju gdje će od 9 do 12 sati u Centru novog života obilježiti Svjetski dan šećerne bolesti.

U subotu, 12.11. u suradnji s Rotary klubom Sisak mjerenje će se održati na dvije lokacije, na Gradskoj tržnici u Sisku i Ljekarni Joukhadar od 9 do 12 sati.

Zadnji dan akcija bit će na sam rođendan Dijabetičkog društva Sisak, u ponedjeljak 14.11. na Gradskoj tržnici Sisak gdje će se u suradnji sa srednjom školom Viktorovac i budućim medicinskim sestrama/tehničarima mjeriti razine šećera u krvi i krvni tlak.

 

„Ove godine, kao i prošle, dio smo inicijative Plavi baloni 2.0 gdje želimo nastaviti podizati svijest o dijabetesu tipa 1 i izazovima s kojima se osobe koje žive s dijabetesom tipa 1 svakodnevno suočavaju. Čak i uz potpunu predanost zdravome životu, tjelesnoj aktivnosti i zdravoj prehrani te uz svakodnevno kontroliranje i regulaciju šećera u krvi, može doći do hipoglikemijskih ili hiperglikemijskih napadaja”, kažu u Dijabetičkom društvu Sisak i pozivaju sve na akcije povodom rođendana i Svjetskog dana šećerne bolesti.

 

 

najčitanije