Božo Petrov: ''Zabrinut ću se za premijerovo zdravlje''

ibb

261020211635250683.jpeg

Dopredsjednik Sabora i predsjednik MOST-a Božo Petrov danas se u Sisku sastao s predstavnicima sisačkog i županijskog MOST-a: ”Iznimno mi je drago da sam danas u Sisku i da sam s ovim ljudima koji predstavljaju upravo ono što mi želimo napraviti u Hrvatskoj – od zaštite hrvatskih strateških resursa, do reforme obrazovanja ”, rekao je Petrov, zaključivši i kako aktualne teme na hrvatskoj političkoj sceni skreću pažnju s onih ključnih tema, poput INA Rafinerije: ”Mi ćemo se truditi da tema Ine uvijek bude u javnosti, i to je jedan od razloga zašto smo danas ovdje. Ne želim da zbog ove zabave za javnost u obliku uhićenja pa puštanja i cijele te maske, INA i Rafinerija Sisak padnu u drugi plan. Za nas je Rafinerija Sisak nešto što mora ostati, nešto što mora biti aktivno i gašenje ne dolazi u obzir, to uopće nije opcija. I mi ćemo se truditi da se na tome aktivno radi, a ne da to ‘poklope’ neke druge aktivnosti.”
Na Vladino izbjegavanje teme INE osvrnuo se i županijski MOST-ovac Predrag Sekulić, napominjući kako INA nije samo lokalna sisačka tema, nego i problem cijele države – tim više bi se vladajući njome trebali ozbiljnije baviti: ”Mi iz Siska smo uvijek slali poruku o cijeloj Ini, nikada nismo govorili samo o Rafineriji Sisak, i tako je i danas. Upoznali smo gospodina Petrova s trenutnim stanjem u sisačkoj rafineriji, a to su prvenstveno pozitivno poslovanje i ostvarenje jako velikih rafinerijskih marži. Prema tome, stvarno nema nikakvog razloga ovakvu rafineriju gasiti. I dalje smatramo da je sve u interesu MOL-a i da naše rafinerije smetaju njihovima te da se radi o neprijateljskom preuzimanju Ine od strane MOL-a”, poručio je Sekulić.

No, novinarska pitanja o aktualnoj priči o Agrokoru i ‘Ramljakovom ugovoru’ Petrov nije mogao izbjeći pa je napomenuo kako je stav MOST-a na tu temu jasan – premijer i Vlada za to su morali znati: ”Nemoguće je da Vlada i premijer nisu znali za ugovor. Jer ako predsjednik Vlade nije znao za ugovor, onda ću se zabrinuti za njegovo zdravlje. Dakle, znali su za sve što se događa, oni su zbog toga i šutjeli i cijeloj hrvatskoj javnosti a ni MOST-u nisu htjeli objašnjavati o kakvom se ugovoru radi. I oni su ti koji snose odgovornost. Oni su ti koji su do ovoga doveli”, zaključuje Petrov, dodajući kako je MOST mjesecima tražio odgovor na pitanja o na koji se način sklopio taj ugovor, no informacije nisu dobili: ”Dapače, čak nas je premijer Plenković optužio da smo populisti jer nas to zanima”, kaže Petrov.

najčitanije