Božić uz gradu otvaraju Rolin Humes

st

Iako su u gradu predbožićna događanja započela već paljenjem prve adventske svijeće, službeni početak manifestacije Božić u gradu najavljen je za petak, 16.prosinca u novoj pješačkoj zoni.
Grad je u završnoj fazi ukrašavanja, a uskoro će biti postavljene i kućice koje će biti sastavni dio manifestacije.
Božić u gradu i ove je godine produkt dobre suradnje velikog broja partnera, rekla je direktorica Turističke zajednice Grada Siska, Milijana Borojević.

‘Već par godina radimo na tome da u manifestacijama sudjeluje što veći broj ustanova. Svake godine proširujemo partnere i rezultat je bogat program, kako na pješačkoj zoni, tako i u ustanovama u Sisku i šire’, rekla je Borojević.

Službeni početak manifestacije obilježit će koncert benda Rolin Humes, 16. prosinca, a dan ksnije na pozornicu na pješačkoj zoni penje se jedan od najpoznatijih hrvatskih hip hop bendova, zagrebački Elemental. 23. prosinc na rasporedu je koncert rock benda Cry Babies, a od većih imena domaće scene tu je još koncert Kraljeva ulice, u četvrtak, 29. prosinca.
Pet dana rezervirano je za najmlađu populaciju. Djeca iz osnovnih škola i umjetničkih skupina svojim će sugrađanima prezentirati svoja postignuća u ovoj godini od 19. do 23. prosinca.

U istom će razdoblju raditi i Radionica vilenjaka i ured djeda Božićnjaka. Kompletni program za djecu bit će smješten na ‘Majmunjaku’, na kojem je osvijetljeno i ukrašeno dječje igralište.

Na Badnjak slijedi i tradicionalna podjela ribica, a program se, uz bogatu gastronomsku i ugustiteljsku ponudu nastavlja i između Božića i Nove godine. Doček za one najmlađe na rasporedu je u 11 sati, a onaj pravi donosi koncert Kazališnog benda u nešto proširenom sastavu.
Jedan od sponzora ovogodišnje manifestacije Božić u gradu je INA, čija je predstavnica Ivana Štagljar Mikac istaknula kako je INA prepoznala ovaj projekt kao hvale vrijedan koji će stvoriti pravu božićnu atmosferu u gradu Sisku.

‘Uvjereni smo kako će program i uloženi trud doprinijeti da se svi osjećaju dobro, da uživaju u manifestciji i da ćemo imati mnoštvo posjetitelja iz Siska i šire’, rekla je Štagljar Mikac.

02-5 01-8

najčitanije