Božić u Sisku

imp

261020211635285016.jpeg

Dolaskom sv. Nikole u grad, u subotu je započela manifestacija Božić u gradu. Najdraži dječji svetac nije mogao zbog kiše najmlađe sugrađane darivati na „Trgu božićnih čuda“ nego je to učinio u Domu kulture gdje je održan program za djecu.
Ovo je samo početak božićne priče koja će krasiti Sisak u vrijemem blagdana. Sisačka božićna priča počinje 15.prosinca i traje do 7. siječnja sljedeće godine

“Razmišljali smo da napravimo događaj koji će popuniti cijele praznike sisačkih mališana, tako da će već 15.prosinca započeti kompletan program. Novosti su da će se sva događanja dešavati na lokacijima buduće pješačke zone, do toga da ćemo imati klizalište u centru grada, da ćemo imati lunapark u centru grada, da će na pozornici svakodnevno odvijati program. Djed Mraz će svu dobru djecu dočekivati u Daskalištu, svi koji su zainteresirano za radionice moće će u njima sujdleovati u Dječjem odjelu sisačke knjižnice, a dio programa odvijat će se i Trgu božićnih čuda, odnosno na popularnom Majmunjaku.” – kazala je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Ulaz u Božićni grad je Ledeni trg, gdje će sisačke mališane dočekati pravo klizalište. Od Ledenog trga šetnja vas vodi prema Putu sobova,a da bi došli tamo trebate proći kraj Radionica Vilenjaka gdje možete izraditi veselu čestitku, ukras ili poklon, a ako zamolite vilenjaka sigurno će vam oslikati lice ili napisati pismo božićnih želja.

Treperenje žaruljica poziva vas na božićnu kupnju na Božićnom sajmu koji nudi i okrjepu uz topli čaj, kuhano vino i mirisne kobasice ” Za Siščane je spremna i bogata ugostiteljska ponuda. Od kobasica i kuhanog vina za mame i tate, do slatkiša i šećerne vune, m edenjak i fritula i svašta nešta za mališane. Nastojali smo za svakoga predvidjeti neki sadržaj, neki dio ugostiteljske ponude, programa i animirati sve. Pozivam sve Siščane da što češće i što više posjećuju sisački Korzo, buduću pješačku zonu i da se vesele sa članovima svoje obitelji.

I za kraj ono najbitnije, hoćemo li šetati po kiši ili će nam ipak zima pokazati zube. Po prognozi izgleda da će biti ono drugo, jer već od sutra neće biti kiše a kakao tjedan bude išao svome kraju tako će i temperatura ići i ispod ništice. Odlično za pripremu klizališta na Ledenom trgu.

Znači od sljedećeg ponedjeljka klizaljke u ruke, potfutrajte guzu, pripremite koju kunu za klopu i cugu i uživajte u Božiću u Sisku.

Bozic-u-gradu---Program

najčitanije