Bolnica planira zaposliti veći broj fizioterapeuta

imp

Na aktualnom satu posljednje sjednice Županijske skupštine vijećnica Đurđica Jurić postavila je pitanje o broju fizioterapeuta u sisačkoj bolnici. Vijećnicu Jurić zanimalo je imaju li svi odjeli bolnice dovoljno fizioterapeuta i mogu li sva djeca koja se za to zanimanje školuju u Topuskom pronaći radno mjesto u blizini svog doma.

 

Odgovarajući na pitanje ravnatelj sisačke bolnice dr. Tomislav Dujmenović kaže de se unatrag nekoliko godina broj fizioterapeuta povećao te da imaju u planu zapošljavanje novih.
„Mi smo svjesni potrebe i većeg broja fizioterapeuta i ranijeg početka rehabilitacije. Nastojat ćemo u svakom slučaju nakon kompletne rekonstrukcije i sanacije naći načina, pogotovo novom sistematizacijom, zaposliti veći broj fizioterapeuta. To bi ubrzalo oporavak svih naših bolesnika, onih na internom odjelu, ginekologiji ali i na jedinici intenzivnog liječenja. U svakom slučaju razmišljamo o tome, u tijeku je nova sistematizacija pa ćemo nešto povećati, ali i nakon kompletne rekonstrukcije i sanacije i zagrade Jodnoga, nadam se da će biti uvjeta da se primi veći broj fizioterapeuta.“, rekao je ravnatelj dr. Dujmenović.

 

 

najčitanije