Bogata sezona radova u Sisku

st

Novoj vizuri grada doprinijet će i radovi na nogostupu u Rimskoj. Uvodi se novo popločenje koje će olakšati eventualne sanacije infrastrukture koja se ispod njega nalazi.
Kako je Rimska prilično dugačka, radovi su podijeljeni u četiri faze.
‘U prvoj fazi radimo nogostup odnosno stavljamo popločenje s betonskim kockama kakve su već na trgu u Frankopanskoj i to od križanja s Kukuljevićevom do početka pješačke zone. U drugoj fazi uređujemo prostor ispred knjižnice i Gradske vijećnice koji postaje mali trg, uređujemo nogostup ispred toga i stavljamo novu urbanu opremu i zelenilo. Treća faza je uređenje prostora ispred bivšeg Bagata, odnosno trgovine Mlina i pekara gdje ćemo staviti next bike postaju za iznajmljivanje javnih bicikala i stalak za popravak bicikala. Tamo isto ide novo zelenilo, više trave, grmlja i drveća i nova urbana oprema. I četvrta faza odnosi se na nogostup od Gradske vijećnice pa do križanja s Ulicom I. K. Sakcinskog’, rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.
Prva faza radova u Rimskoj trebala bi biti gotova sredinom svibnja.
Još jedno gradilište nalazi se u Ulici hrvatskih domobrana. Divlji parking, šljunčana površina kod autobusne stanice na Strossmayerovoj, postat će uređeni parking, što će biti veliko olakšanje stanarima okolnih zgrada.
Kapaciteta 30 parkirnih mjesta, novo prkiralište će imati ulaz s obje strane – iz Ulice hrvatskih domobrana i iz Strossmayerove. Novouvedeni standard za sve projekte parkirališta je i podest za kontejnere, kako se oni ne bi nalazili na parkirnim mjestima.
Nakon završetka staze kroz šumicu u Capragu, zelenom čistkom će se urediti i jezerce. Radi se i na Slovenskom trgu, gdje će parkiralište s 15 narasti na 45 mjesta, na Trgu hrvatske državnosti mijenja se popločenje, stavljaju se betonske kocke i urbana oprema. Na kraju Ulice hrvatskog narodnog preporoda također se uređuje parkiralište, a Capraška ulica će dobiti nogostup od Ulice hrvatskog narodnog preporoda pa sve do Konzuma.
Vrijednost 7 projekata koji su trenutno u tijeku je 4.1 milijun kuna, a u pripremi su još četiri gradilišta vrijednosti 2.1 milijun kuna, čime će do sredine svibnja biti okončano njih 11. Osim popločavanja nogostupa, uređivanja prkirališta i uređenja prometnica, u planu je i izgradnja novog igrališta na Trgu Vere Grozaj.

najčitanije