Bogat program za fašnik u centru grada

mradenovic

261020211635209806.jpeg

Grad Sisak u suradnji sa sisačkim Domom kulture organizira Dječji fašnik. Glavni sudionici fašničke povorke bit će vrtićka djeca i učenici osnovnih škola. Na središnjoj pozornici na Korzu mališane će zabavljati grupa Ritam ulice.

Za najbolje maske osigurane su vrijedne nagrade, a za sve sudionike krafne i topli čaj. Povorka kreće od Rimske ulice (kod sata) te dalje Ulicom I. K. Sakcinskog i nastavlja Korzom sve do središnje pozornice.

Osim maskirane dječje povorke, ove će se godine prvi puta organizirati biciklistički fašnik.  Ove će godine povorku prvi puta predvoditi biciklisti u 1.sisačkom bike fašniku. „Biciklistička ekipa Kraljevi u suradnji s Turističkom zajednicom grada Siska organiziraju 1.sisački bike fašnik, odnosno biciklijadu pod maskama. Svaki sudionik morati će imati bicikl i masku“, najavio je Fran Jerkić, iz BK Kraljevi te dodao:  „Vozimo kratko po Sisku, nekih 10-ak km po biciklističkim stazama. Na Ciglanskoj grabi nalazit će se jedna stanica sa okrijepom (čaj, krafne, kuhano vino), a na samome cilju sudionike očekuje slatka zakuska, tombola, izbor najljepše maske i još mnogo toga.“

1.sisački bike fašnik počinje u subotu 15.veljače u 11:00 sati sa sisačke pješačke zone. Prijave počinju već od 10 sati, a kotizacije nema.

najčitanije