Bogat program povodom proslave Dana grada Siska

nn

261020211635254508.jpeg

Ovog vikenda proslavit ćemo Dan grada Siska i blagdan sv. Kvirina.

Proslava počinje danas svečanom dodjelom nagrada Grada Siska u 18.30h u atriju Starog grada, a nakon ove svečanosti, centar događanja postaje sisački korzo gdje će od danas, 2. lipnja, do nedjelje, biti održani besplatni koncerti. Danas u 21h nastupaju Ruswaj i Kolapjani, u subotu u 21h Prljavo kazalište, a u nedjelju u 20h Folklorni ansambl Ivan Goran Kovačić, a potom sisačka grupa Trio Quatro.

ruswaj

Dječji dan grada proslavit će se sutra, 3. lipnja, na korzu od 9 do 12h.
Program počinje u 9 sati likovnom radionicom ispred dječje knjižnice, nastavlja se izvedbom dječje predstave “Sisačke mamutarije”, likovnom kolonijom za najmlađe, nastupom Kosjenki, Tičeka i malih folkloraša, a od 10.30h djecu očekuje i program Triko cirkus teatra.

Predstave “Sisačke mamutarije” biti će izvedene u 10h te u 10.30h. Riječ je o veselom dramoletu s pjevanjem i skakutanjem u režiji Silvija Vadle i upoznavanju do sada malo poznatog stanovnika ovih prostora u prošlosti – vunastog mamuta.

dj

Svetkovina sv. Kvirina, nebeskog zaštitnika Sisačke biskupije i Grada Siska, bit će svečano proslavljena u subotu 3. lipnja u gradu Sisku i istoimenoj sisačkoj župi. Proslava započinje u 9.30h okupljanjem vjernika, udruga i predstavnika institucija iz javnog života ispred katedrale Uzvišenja svetog Križa. U 10h kreće procesija od sisačke katedrale ulicama grada do bazilike Sv. Kvirina, a svečano misno slavlje započinje u 11h.

Dodajmo da će tijekom trodnevne proslave Dana grada svi ugostiteljski objekti u centru grada raditi do 4h, a promet na sisačkom korzu će biti zatvoren za sva vozila.