„Blokić i boje da ozdravi sunce moje“

ibb

261020211635271388.jpeg

Nakon uspješne akcije prikupljanja slikovnica i knjiga za djecu, Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak pokrnula je novu akciju s ciljem humanizacije bolničkog liječenja djece na odjelima sisačke bolnice.
U tijeku je akcija prikupljanja likovnog materijala i igračaka za koje bolnica nema mogućnost nabave, a olakšavaju i obogaćuju vrijeme koje djeca provode u bolnici u međusobnom druženju, samostalno, s roditeljima ili medicinskim osobljem.
Stoga iz Knjižnice pozivaju Siščane da ponovno podrže akciju donacijama drvenih bojica, pastela, flomastera, olovaka, brisala, šiljila, kolaž papira, blokova za crtanje, bilježnica te igračaka koje mogu biti nove ili korištene, ali očuvane. Kao i za vrijeme prethodne akcije, građani svoje donacije mogu donijeti u jedan od tri odjela Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak: Odjel za odrasle u Rimskoj ulici bb; Dječji odjel u Kranjčevićevoj 8 ili Ogranak Caprag na Trgu hrvatske državnosti 1, gdje će biti postavljene kutije za prikupljanje donacija.
Akcije će se provoditi tijekom cijeloga ožujka, a prikupljene donacije uručit će se bolnici početkom travnja.

najčitanije