Blagdan Svih svetih u Sisku

pm

261020211635286264.jpeg

Povodom obilježavanja blagdana Svih svetih, u znak sjećanja na umrle i poginule, očekuje se povećan promet vozila i kretanje građana, koji će se u skladu s vjerskom običajima u većem broju okupljati na grobljima. U danima 31. listopada i 1. studenoga na svim važnijim cestovnim prilazima prema grobljima bit će osigurana nazočnost većeg broja policijskih službenika i ophodnji, koje će osiguravati nesmetano odvijanje prometa.
Na blagdan Svih svetih oko groblja u svim većim gradovima Sisačko-moslavačke županije bit će uspostavljena posebna regulacija prometa:
– U Sisku će 1. studenog od 7 do 19 sati biti zabranjen promet svim vozilima, osim javnog prijevoza, vozila invalida i vozila s posebnom dozvolom, Alejom narodnih heroja i dijelom Ulice Ante Kovačića (od Ul. J. J. Strossmayera do Školske ulice kao i prilazima od Ulica J. Kaštelana, A. Šenoe i A. G. Matoša).
– U Kutini će se 31. listopada te 1. studenog od 7 do 22 sata privremeno uspostaviti jednosmjerna regulacija prometa, koja će se odvijati smjerom istok – zapad, Cvjetnom ulicom i na dijelu Crkvene i Vinogradske ulice.
Pred nadolazeći blagdan Svih svetih policija upozorava građane da dolaskom na groblja u svojim automobilima ne ostavljaju osobne stvari – torbice, novčanike, mobitele i sl., jer je upravo u te dane zabilježen povećan broj provala i krađa iz osobnih automobila parkiranih u blizini groblja.
Nadalje, policija upozorava građane na pridržavanje svih preventivnih mjera zaštite od požara prilikom paljenja svijeća i lampiona na grobovima, odnosno da ih ne pale uz raslinje i ukrasne aranžmane kako ne bi došlo do zapaljenja. Također, policija moli građane da ne parkiraju vozila na ulaze na groblja zbog organizacije vatrogasne službe i mogućnosti bržeg pristupa vatrogasaca u slučaju nastanka požara.

Foto: laudato.hr

najčitanije