Bjelovarski Argonauti danas Kupom stižu u Sisak

imp

251020211635198809.png

Nakon što su lani u šest i pol dana preveslali 650 kilometara Jadrana, od Prevlake do Savudrije, poznata bjelovarska ekipa “Argo” nastavlja s izazovima.
Najnoviji je “Kupom u dahu”, projekt u kojemu osim što će preveslati rijeku od Broda na Kupi do ušća u Savu u Sisku, na usputnim su stanicama organizirali motivacijske i edukativne radionice.

Ukupno 296 kilometara preveslati će u četiri (4) dana. Članovi Sportske udruge Argo ističu kako je nužno raditi ovakve i slične projekte gdje se kroz predviđeni program govori o zdravlju i važnosti bavljenja sportom na otvorenom.
Danas, u nedjelju 6.lipnja, oko 16 sati predviđen je dolazak na kupalište Zibel u Sisku, susret s djecom, a veslačku ekipu Argo na Kupi dočekati će veslači i veslačice udruge veslača Sisak iz Siska kao i članovi Obiteljsko humanitarne udruge Zibel.

Podršku i suradnju i ove godine, imaju s udrugom Plava krila (oboljeli od plućne hipertenzije) i Hrvatskom kućim disanja, pa će se u sklopu te akcije obilježiti i Svjetski dan plućne hipertenzije.
Prim.dr.sc. Ana Hećimović, dr.med. specijalist internist – pulmolog iz Klinike za plućne bolesti, naglašava kako je međusobna potpora u ovakvim projektima od iznimne važnosti za edukaciju i podizanje svijesti o plućnoj hipertenziji te da je nužno motivirati sve osobe, a posebice djecu na bavljenje sportom. Plućna hipertenzija ali i druge slične bolesti mogu se pojaviti u ranoj životnoj dobi, a suradnja udruge Plava krila, Hrvatske kuće disanja i Hrvatskog torakalnog društva s udrugom kao što je Argo, hvale je vrijedan projekt koji pomaže, uz ostalo u promicanju bolje skrbi za bolesnike.

Foto – Facebook Argonauti Bjelovar

najčitanije