'Big brother' u Sisku

ibb

261020211635269541.jpeg

Vijeće za prevenciju Grada Siska ima u planu pojačati video nadzor na području centra grada, što zbog bolje kontrole prometa, što zbog lakšeg ulaska u trag delinkventima koji uništavaju gradsku imovinu – doznali smo od predsjednika Vijeća za prevenciju Marka Kričke.
Nedavno je Vijeće za prevenciju u suradnji s Policijom, kaže Krička, održalo sastanak na kojem se pokušao osmisliti model bolje kontrole prometa u Rimskoj ulici, kroz koju se vrlo često vozi daleko iznad dopuštene brzine. Jedan od zaključaka je da bi postavljanje video nadzora odradilo dobru preventivnu ulogu jer bi vozače potaknulo na savjesnije pridržavanje prometnih propisa, ali bi bilo od velike pomoći i u slučaju potrebe za represivnim djelovanjem policije.
A radi sustavnog nagrđivanja i uništavanja gradske imovine i objekata u privatnom vlasništvu, Vijeće za prevenciju ozbiljno razmišlja i o uvođenju video nadzora na pojedinim lokacijama u gradu: ‘Jedan od najboljih primjera toga je paviljon na Šetalištu Vladimira Nazora, koji je kompletno obnovljen 2013. Godine. Odite vidjeti kako danas izgleda. I mnoge fasade u Riskoj ulici, koje su obnovili privatnici, u roku od 24 sata budu nagrđene primitivnim natpisima. Ja se nadam da će se s tim video nadzorom podići sigurnost i da moramo krenuti u tom smjeru jer, nažalost, delinkvencija u ovom gradu ne preza od ničega. Pokušava se konstantno narušiti ono u što se uloži što gradski, što privatni novac’, zaključuje Krička.

najčitanije